Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
02.11.2016 17:45:01
Deli članek:

Znani potniki za balinarsko SP v Monaku

Zdenko Fajdiga
Nik Švara in Erik Čeh bosta v Monaku na veliki preizkušnji.

Mladi slovenski balinarji se ta čas v Postojni pripravljajo za svetovno prvenstvo, ki bo od 29. novembra do 3. decembra v monaški kneževini.

Na seznamu selektorja Aleša Škoberneta so Jaka Kosirnik (Postese, Italija) za natančno zbijanje, Gašper Povh (Postojnska jama) za hitrostno zbijanje, njegov klubski kolega Nik Švara pa bo z Žanom Sodcem (Krim) nastopil v štafeti.

"Mlajši člani imajo letos na programu tehnične discipline, zato sem izbral ekipo, v kateri so tudi nekateri mlajši, obetavni igralci. Ta čas pridno pilijo formo, v vseh treh disciplinah bodo zagotovo konkurenčni za eno od kolajn. Prepričan sem, da bodo tudi na tem SP zelo uspešni," pravi Škoberne.

Dvodnevni trening je v dvorani v Postojni, vodi ga Anton Kosar, ki je v mladinsko reprezentanco izbral še dva igralca iz postojnskega superligaša; Erika Čeha za klasično igro, Švara in Čeh bosta igrala v dvojici, Povh pa v bližanju in zbijanju v krog.

"Ta čas forma naših izbrancev še ni vrhunska, se pa stopnjuje in pričakujemo, da bodo na SP v Nici pokazali razkošno znanje in posegli po odličjih," si želi Kosar, ki bo fante pred odhodom na SP zbral še enkrat na dvodnevnih pripravah v Ljubljani.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu lani v maroški Casablanci sta se izkazala Matija Povh in Nik Švara, ki sta v štafetnem zbijanju osvojila srebrno odličje, potem ko sta v finalu izgubila z italijansko dvojico Mana – Aliveti s 43/57:47/60. Bron je pripadel Francozoma in Hrvatoma.