Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.11.2016 12:30:07
Deli članek:

Volkswagen se uradno poslavlja od SP v reliju

vszi

Nemški proizvajalec vozil Volkswagen, ki si je 30. oktobra v Walesu že pred zadnjo dirko sezone privozil letošnji naslov svetovnega konstruktorskega prvaka v reliju, v naslednji sezoni ne bo več sodeloval v tem tekmovanju, so potrdili iz vodstva firme.

Odločili so se, da bodo sodelovali le še na zaključni dirki sezone SP v Avstraliji. Tako je v negotovosti tudi nadaljnja usoda štirikratnega svetovnega prvaka Francoza Sebastiena Ogierja, prvega člana moštva Volkswagen.

"Znamka Volkswagen se sooča z izjemnimi izzivi. Širili se bomo na področju električnega pogona in v tem pogledu je zelo pomembna naša osredotočenost na razvoj novih tehnologij," je pojasnil član upravnega odbora Frank Welsch, ki je odgovoren za razvoj.

Vodstvo Volkswagna sicer ni povedalo, ali je odločitev povezana s škandalom glede goljufanja pri merjenju emisij izpušnih plinov in s tem povezanimi tožbami ter plačili astronomskih odškodnin, ki segajo v milijardne zneske.

"Seveda obžalujemo, da moramo zapustiti SP v reliju, ker je bilo to najuspešnejše tekmovalno obdobje naše družbe v zgodovini. Ekipa je naredila res izjemno delo. Toda obenem se zavedamo vseh izzivov, s katerimi se spopada Volkswagen," pa je pristavil tekmovalni direktor Sven Smeets.

Sestrska firma Audi je neodvisno že prejšnji teden sporočila, da se umika iz SP vzdržljivostnih tekmovanj in s tem tudi iz 24 ur Le Mansa, ker se želi osredotočiti na formulo E.