favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gg
gg
0 05.05.2016 11:21:08

Policist Prevc svetoval mladim (foto)

Peter Prevc kot mož postave.
PU Nova Gorica
V preventivni akciji "Hitrost in posledice v prometnih nesrečah", ki se je odvila na Bevkovem trgu v Novi Gorici, je sodeloval tudi skakalni velemojster Peter Prevc. Tokrat v vlogi policista.

Peter je namreč tudi policist. Formalno je zaposlen v oddelku vrhunskih športnikov v policijski akademiji. Policist Peter je mladim podal nekaj koristnih nasvetov glede varne vožnje, še posebej pa je izpostavil problematiko hitrosti in varne vožnje motoristov.

peter prevc1
PU Nova Gorica

Navzoče sta nagovorila Robert Vehovec iz sektorja prometne policije na generalni policijski upravi in župan Nove Gorice Matej Arčon. V svojih kratkih nagovorih sta med drugim poudarila, da želijo organizatorji v sklopu tovrstnih preventivnih dejavnosti spodbuditi vse udeležence v cestnem prometu k spoštovanju cestnoprometnih predpisov, predvsem da bi vožnjo prilagodili svojim sposobnostim, razmeram na cesti in da vozijo s prilagojeno hitrostjo.

Obiskovalci prireditve so se lahko seznanili s postopki policije v prometu, si ogledali službeno patruljno vozilo znamke Škoda RS z video snemalnikom in službeno motorno kolo policistov PPP Nova Gorica, laserske merilnike hitrosti in ostalo opremo za reševanje prometnih nesreč.

Značke: prevc, policija, varnost

Članki iz rubrike