Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.05.2016 12:10:05
Deli članek:

Jerala: Pred nami je še veliko dela

Odbojkarji ACH Volleyja so z zmago proti Calcitu Volleyballu še dvanajstič zapored, sicer pa že trinajstič, osvojili naslov slovenskega državnega prvaka. Športni direktor ljubljanskega kluba Aleš Jerala napoveduje, da se bo v Ljubljani še naprej igrala dobra odbojka, kako dobra pa bo odvisno od klubskega proračuna.

Čeprav so odbojkarji v svoje vitrine pospravili še trinajsto lovoriko, namenjeno najboljši slovenski ekipi, se je je Jerala razveselil, kot že dolgo ne. Za najboljšo slovensko odbojkarsko ekipo je še ena težka sezona, v kateri so morali sanirati dolgove, za nameček pa so drugič zaporedoma sredi sezone menjali trenerja. Bogdana Kotnika, ki je po porazu v finalu pokala Slovenije odstopil, je zamenjal njegov pomočnik Zoran Kedačič. Mladi 32-letni strokovnjak je upravičil dano zaupanje, ter po nekoliko presenetljivi zmagi v srednjeevropski ligi slavil še, tokrat pričakovano, tudi v državnem prvenstvu.

"Tokrat smo v finalu resnično imeli dobrega nasprotnika, mislim, da najboljšega v zadnjih nekaj letih. Mi nismo imeli slabe ekipe, predvsem to velja za drugi del sezone, ko je delovala odlično, ampak tudi Kamničani so igrali fantastično. Nekateri njihovi mladi igralci so rasli iz tekme v tekmo, kar še toliko bolj velja za brata Tončka in Žigo Šterna, ki sta v določenih trenutkih igrala sama in sta postala zrela, vrhunska igralca," je Jerala pohvalil ekipo Calcita Volleyballa, ki se je, čeprav je v finalni seriji izgubila z 0:3 v zmagah, predstavila več kot dostojen nasprotnik Ljubljančanom.

Tudi v letošnji sezoni so igre ACH Volleyja zaznamovali vzponi in padci, na koncu so bili le še vzponi, saj so po že omenjenem porazu v finalu pokala, prišli do svoje edine zmage v ligi prvakov, ko so doma premagali Vojvodino iz Novega Sada, osvojili pa so srednjeevropsko ligo in državno prvenstvo.

"Če potegnemo črto pod sezono, smo z njo lahko zadovoljni. Prvo mesto v srednjeevropski ligi je igralcem dala dodatno mero samozavesti, samopotrditev, da so sposobni igrati dobro odbojko. Dobro, v njej ni bilo pritiska, saj je bil Hypo Tirol Innsbruck v vlogi favorita, vendar smo izkoristili prednost domačega igrišča in to samozavest so potem igralci ohranili do konca sezone," je pot do nove zvezdice opisal Jerala.

Pod minulo sezono so v ljubljanskem taboru sicer že potegnili črto, v svojih razmišljanjih so se že obrnili proti novi sezoni. Ena prvih nalog bo rešiti tudi vprašanje prvega trenerja, saj se Kedačiču pogodba izteka.

"Najprej moramo organizacijsko in finančno zastaviti načrt za prihodnjo sezono. Zagotovo se bomo o sestavi ekipe začeli pogovarjati skupaj s trenerjem, kdaj pa bomo zaključili, je težko reči. V minuli sezoni ravno zaradi finančnih težav nismo podpisovali daljših pogodb kot eno leto, tako da je pred nami še veliko dela, za zdaj pa Zoran Kedačič ostaja naš trener. Računamo, da bodo do začetka prihodnje sezone poplačani vsi dolgovi, ne računamo pa, da bo proračun kaj večji, kot je bil v letošnji sezoni," je pojasnil Jerala.

V novi sezoni slovenski državni prvaki svojega mesta v ligaškem delu lige prvakov ne bodo imeli zagotovljenega, saj se je spremenil sistem tekmovanja.

"Tako kot vsi drugi klubi iz držav, ki so na jakostni lestvici uvrščene podobno kot naša, bomo igrati kvalifikacije. Skušali se bomo prebiti čim dlje, pomembno je, da igramo Evropo. Seveda si želimo atraktivne nasprotnike, vendar vsi detajli okoli kvalifikacij še niso znani, vsekakor pa Evropa ostaja izziv za nas. Naredili bomo vse, da bo tudi v prihodnji sezoni ACH Volley imel močno ekipo, upamo pa, da so tisti najbolj črni dnevi za nami," se nadejal prvi operativec ljubljanskega kluba, ki je še naprej nosilec slovenske klubske odbojke.