Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
05.05.2016 08:01:46
Deli članek:

Ali Tima Gajserja mika tekmovanje prek luže?

vszi

Najboljši slovenski motokrosist se je v zadnjih dneh znašel v središču namigovanj o svoji prihodnosti.

Po poročanju nekaterih virov Tim Gajser razmišlja o selitvi v ZDA in tamkajšnjih dirkaških serijah supercross ali pro motocross.

Gajser ni ne potrdil ne zanikal te možnosti, zato je mogoče, da bo kdaj tam zares dirkal. Ob vsem tem je jasno, da se v Združenih državah obrača precej več denarja in da so serije za najboljše v tekmovanjih pod okriljem FIM tam zelo privlačne.

"Zelo zgodaj v sezoni je, zato o tem ne morem govoriti. Opravili smo šele šest dirk, 12 jih še ostaja … Prvenstvo bo še dolgo, zato o možnosti selitve ne razmišljamo." Gajser je nato zanikal govorice, da je že vse dogovorjeno. "Nič še ni odločeno. Mnogi pravijo, da bom odšel v ZDA, ampak to ni res. Lahko le rečem, da če bo šlo vse po načrtih, se bom odpravil na Monster Cup v oktobru po koncu sezone," je še dejala nova zvezda motokrosa.

vszi

Obenem je Gajser potrdil, da bi ga lahko v ZDA videli tudi na kakšni dirki v pokalu National, ki se bo začel 21. maja in trajal vse do konca avgusta. "Tega si močno želim. Nisem še pogledal koledarja, zato vam ne morem zagotovo reči. Bomo videli," je za MX Large dejal 19-letni Gajser. Zvezdnik bo, kjerkoli bo že divje pritiskal na plin.