Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 08.04.2016 12:00:30

Najboljši športnik na svetu v mesecu marcu: Oddajte svoj glas za Petra Prevca!

Peter Prevc se je znašel v družbi elitnih športnikov z vsega sveta!

O izjemni sezoni slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca je bilo prelitega že ogromno črnila, zdaj pa je na pragu še enega izjemnega priznanja.

Športna akademija ZDA ga je namreč uvrstila na seznam šestih športnikov z vsega sveta, ki se potegujejo za naziv najboljšega športnika v mesecu marcu. Akademija je njegovo uvrstitev med kandidate pospremila z besedami, da je slavil na zaključku svetovnega pokala smučarskih skokov, ki se je odvil v Planici.

Nadvse zanimivo je tudi to, da je slovenski športnik, ki tekmuje v športu, za katerega zanimanje v ZDA sploh ne obstaja, pritegnil pozornost akademije, za najboljšega marčevskega športnika pa se poteguje celo eden najboljših hokejistov vseh časov.



Poleg slovenskega smučarskega skakalnega šampiona so v boju za priznanje še kitajski skakalec v vodo Chen Aisen (na domačem SP je pokoril konurenco in osvojil zlato medaljo), Trayvon Bromell (20-letni ameriški atlet, ki je na dvoranskem SP zmagal v teku na 60 metrov), Buddy Hield (ameriški košarkar, ki je nase opozoril v konlani sezoni lige NCAA), Jaromir Jagr (44-letni češki hokejist, ki je marca postal tretji najboljši strelec v zgodovini lige NHL) in Lee McCoy (ameriški igralec golfa).

Omenjena Akademija izbira najboljšo športnico meseca marca tudi med ženskami. Med šestimi kandidatkami so se znašle Viktorija Azarenka (Belorusija, tenis), Claudia Cesarini (Italija, moderni peteroboj), Vashti Cunningham (ZDA, atletika), Gabby Douglas (ZDA, gimnastika), Kelsey Mitchell (ZDA, košarka) in Sophie Scheder (Nemčija, gimnastika).

Glasovanje za najboljšega športnika v mesecu marcu bo potekalo do 15. aprila, za slovenskega šampiona pa lahko glasujete na spletni strani http://ussa.edu/aomnomination/athlete-of-the-month-bios/

Značke: prevc, nagrada, jagr

Članki iz rubrike