Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
07.04.2016 20:46:36
Deli članek:

Mladinska kegljaška naslova v Cerknico

psno
Uletova, Hrenova, trener Žnidaršič,Forjaničeva in Pokleka so se veselili naslova prvakinj.

S finalnimi nastopi se je končalo letošnje DP v ekipni konkurenci za mladinke in mladince (U-18) v kegljanju.

Prvi dan so mlade igralke opravile nastop v Zagorju, naslednji dan pa še v Škofji Loki. Za razred boljše od tekmic so bile mlade Cerkničanke, pri katerih so igrale: Ajda Ule, Laura Pokleka, Tina Hren in Maruša Forjanič. Slednja je bila s 548 podrtimi keglji najuspešnejša posameznica v Zagorju. Igralke Bresta so skupno (trije najboljši izidi) podrle kar 1617 kegljev in si nabrale neverjetnih 93 kegljev prednosti pred Ljubeljem in še kegelj več od tretje Pivke.

S podobnim nastopom (še pet kegljev več) pa so Cerkničanke opravile tudi na kegljišču Poden v Škofji Loki. Na Gorenjskem pa so odlično nastopile igralke Slovenj Gradca, ki so predvsem na krilih Tanje Oder, ki je podrla izvrstnih 584 kegljev, prišle na koncu do končnega drugega mesta in naslova podprvakinj. Bron so na koncu zanesljivo osvojile igralke Pivke, ki so bile le za deset kegljev skupno slabše od Korošic. Popoln razpad sistema pa se je zgodil Tržičankam, ki so na koncu padle celo na peto mesto.

Naslov prvakinj za Brest je seveda popolnoma zaslužen, saj je bil dosežen z velikansko prednostjo kar 142 kegljev. V Cerknici raste ponovno zelo uspešen rod igralk, saj imajo omenjene igralke sicer tudi lepe zasluge, da je bila članska ekipa letos kar druga v elitni državni ligi. Ob tem so bile igralke Bresta tudi boljše od prvakov pri mladincih, ki pa prihajajo iz istega kluba, saj so oboji nastopili na istih kegljiščih, kar daje še veliko lepšo sliko na osvojeni naslov prvakinj. Najboljša posameznica je bila Forjaničeva (1083), pred Hrenovo, Odrova in Bjažljeva iz Triglava pa sta (1078) imeli tretji posamični rezultat.

Mladinci so prvi dan nastopili v Škofji Loki, drugi dan pa so nastop opravili še v Zagorju. Na Gorenjskem smo videli ogorčen obračun za vodstvo po prvem dnevu med sosedi, igralci Bresta iz Cerknice in Proteusa iz Postojne. Kljub odličnemu nastopu posamičnega mladinskega prvaka Nejca Miklavca (568) so Postojnčani na koncu zaostali dva keglja. Prvi dan pa so na tretjem mestu končali mladi predstavniki Adrie, ki so za prvim mestom zaostali 44 kegljev. Njihov igralec Andrej Hrvatin je bil s 570 podrtimi keglji najboljši posameznik v Škofji Loki.

V Zagorju pa se je dvoboj za naslov prvaka še bolj razplamtel. Pri Postojnčanih je bil zelo razpoložen mladinski reprezentant Žiga Požar, ki je s 567 podrtimi keglji postavil rezultat dneva. Toda njegov napad je več kot uspešno odbil Cerkničan Domen Špeh, ki je zbral le šest kegljev manj. Na veliko smolo Postojnčanov se na stezah v Zagorju nikakor ni znašel zelo mladi in neizkušeni Enej Požar, kar so seveda izkoristili Brestovci in prišli do naslova s prednostjo le 13 kegljev.

Razburljivo pa je bilo v boju za bron. Presenetili so predstavniki Keglbara iz Radelj ob Dravi, ki so s 1574 keglji bili celo najuspešnejša ekipa na novem kegljišču v Zasavju. To jim je na koncu prineslo kar ekipni bron, kar je daleč največji uspeh za ta mladi kolektiv iz Štajerske.

Mladinci Bresta so tako dopolnili uspeh svojih mladink in ponovno dokazali, da resnično v Cerknici daleč najboljše delajo z najmlajšimi igralci. Med posamezniki je bil najboljši Postojnčan Miklavec s 1109 podrtimi keglji. S petnajstimi keglji manj je bil drugi kapetan Bresta Špeh, tretji rezultat pa je imel Hrvatin s 1087 podrtimi keglji.

Izidi finala ekipnega DP
Mladinke
1. Brest 3239
2. Slovenj Gradec 3097
3. Pivka 3087
4. Triglav 2979
5. Ljubelj 2967
6. Proteus 2905
7. Dormeo 2769
Mladinci
1. Brest 3172
2. Proteus 3159
3. Keglbar 3104
4. Adria 3083
5. Kamnik 3063
6. Konstruktor 2765
psno
Mišič, Urbas, Špeh in Piletič (z leve) so zasluženo novi ekipni prvaki med mladinci!