Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su/STA
su/STA
27.02.2016 15:47:18
Deli članek:

Po padcu najverjetneje konec sezone za Lindsey Vonn (video)

Reuters

Ženske so v Andori opravile s superveleslalomom. Tekma pa vseeno ne bo ostala v najlepšem spominu, saj si je ob padcu koleno poškodovala odlična Lindsey Vonn.

Superveleslalom je prvič v karieri dobila Federica Brignone. Druga je bila Američanka Laurenne Ross, tretja pa Tamara Tippler iz Avstrije. Vsi smo pričakovali pravi boj med Lindsey Vonn in Laro Gut, ki pa je izostal, saj se je Američanka ob padcu poškodovala levo koleno in po neuradnih podatkih je sezona zanjo najverjetneje že končana. 

"Zelo sem presenečena, saj do zdaj v hitrih disciplinah še nikoli nisem bila na stopničkah. Danes sem imela tudi nekaj sreče, saj je bila ob mojem nastopu proga še dobro utrjena," je ob zmagi dejala 25-letna italijanska smučarka, njen uspeh pa so s četrtim, petim in šestim mestom dopolnile še tri njene rojakinje Soifa Goggia, Elena Fanchini in Johanna Schnarf. Premoč Italijank je z desetim mestom potrdila še Elena Curtoni.

Ilka Štuhec je osvojila solidno 11. mesto, čeprav ni kazalo kdove kako dobro, ko je v cilj nekaj manj kot minuto dolgega skrajšanega superveleslaloma pripeljala s sekundnim zaostankom. Maruša Ferk (39.) in Vanja Brodnik (42.) sta bili prepočasni za točke svetovnega pokala.

"Lahko bi bilo bolje, na koncu pa niti ni bilo tako slabo. Rezerv je bilo veliko, predvsem med obema vmesnima časoma, ko sem vozila s previsoko linijo, morala bi tudi več napadati. Sicer pa ni bilo ravno ugodno čakati na začetek tekme, vendar smo si našle zabavo in je čas relativno hitro minil, vendar je bilo, kar se čakanja tiče, za vse enako. Drugače je bilo na sami progi, vendar se sama nad pogoji nimam kaj veliko pritoževati, saj so bili še kar dobri," je svoj nastop ocenila 25-letna Štuhčeva, za katero je bila to njena druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu v superveleslalomu. Boljša je bila le v Beaver Creeku, ko je bila leta 2013 četrta.

Vonnova vztraja v vodstvu skupnega seštevka v svetovnem pokalu, saj je Lara Gut osvojila zgolj 16. mesto in ima tako še 8 točk zaostanka za Američanko. Toda nesreča nikoli ne počiva in tokrat je znova doletela 31-letno Vonnovo. Delavci ob progi so Američanko spravili v aki in jo odpeljali v dolino ob bučnem aplavzu na tem andorskem prizorišču. 

Izidi superveleslaloma v Soldeuu:
Končni vrstni red:                    
 1. F. BRIGNONE        ITA       57,33
 2. L. ROSS            ZDA       +0,13
 3. T. TIPPLER         AVT        0,37
 4. S. GOGGIA          ITA        0,44
 5. E. FANCHINI        ITA        0,51
 6. J. SCHNARF         ITA        0,69
 7. V. REBENSBURG      NEM        0,82
 8. R. MIRADOLI        FRA        0,83
 9. K. KLING           ŠVE        0,98
10. E. CURTONI         ITA        0,99
11. I. ŠTUHEC          SLO        1,00
...                                   
13. T. WEIRATHER       LIE        1,03
...                                   
16. L. GUT             ŠVI        1,15
...                                   
39. M. FERK            SLO        2,84
42. V. BRODNIK         SLO        2,99