Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/su
STA/su
27.02.2016 13:15:42
Deli članek:

Kline zaokrožil najboljši slovenski superveleslalom v zgodovini

Reuters
Boštjan Kline

V Hinterstoderju so smučarji opravili s superveleslalomom. Izjemen uspeh je slavil Boštjan Kline, ki je osvojil drugo mesto in tako spisal prav posebno zgodbo za slovensko alpsko smučanje.

Izjemen slovenski smučarski dan. Boštjan Kline je namreč v Hinterstoderju osvojil drugo mesto in spisal najboljši slovenski dan v zgodovini te discipline. Znova ga je, tako kot v Garmisch-Partenkirchnu, premagal Andreas Aamodt Kilde. 

Kline je imel startno številko pet ter jo res dobro izkoristil, saj je ubral zelo hitro linijo, na vseh merjenjih vmesnega časa je bil najhitrejši, ob prihodu v cilj pa je z naskokom, z 76 stotinkami sekunde prednosti, prevzel vodstvo.

Za Klinetom je 11 stotink sekunde zaostal tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher. Edini, ki je prehitel Mariborčana, je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde s startno številko 12, in sicer za 24 stotink sekunde. Tako je ostalo tudi po nastopu elitne sedmerice.

Kline, ki bo 9. marca dopolnil 25 let, je tako osvojil prve stopničke v svetovnem pokalu tudi v superveleslalomu. Zelo dobro je nastopil tudi Klemen Kosi, ki je bil na startu tik za moštvenim kolegom s številko šest. Ob prihodu v cilj je z zaostankom 1,03 sekunde pristal na tretjem mestu, nato pa izgubil še sedem mest, kljub vsemu bo dosegel svoj najboljši superveleslalomski izid v svetovnem pokalu ter drugi najboljši izid po sedmem mestu na letošnji alpski kombinaciji v Wengnu.

Na startu sta bila še dva Slovenca Martin Čater in Tilen Debelak s številkama 53 in 64. Čater, z zaostankom 3,11 sekunde, in Debelak, z zaostankom 4,66 sekunde, sta bila prepočasna za prvo trideseterico in točke. V Hinterstodru bo v nedeljo na sporedu še veleslalom, na katerem bo po 13. mestu na petkovem veleslalomu prvi slovenski favorit Žan Kranjec.

Karavana se bo nato preselila v Slovenijo, kjer bodo v Kranjski Gori od 4. do 6. marca na sporedu dva veleslaloma in slalom. Pred finalom sezone v St. Moritzu na moškem sporedu sledi še Kvitfjell s smukom in superveleslalomom.

Reuters