Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.02.2016 14:35:15
Deli članek:

Rok Marguč nadaljuje slovenski zimski niz

Arsen Perić

Deskar Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala v Turčiji v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto.

Slovenski zimski športni dan se nadaljuje. Deskar Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala v Turčiji v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto. V Kayseriju je bil od Celjana boljši le Avstrijec Andreas Prommegger. V malem finalu je bil hitrejši Nemec Patrick Bussler, ki je premagal Rusa Andreja Soboljeva.

"V kvalifikacijah sem imel nekaj težav, moral sem se privaditi na novo smučišče in zahtevne vremenske razmere, pa tudi postavitev Švicarja je bila nekoliko nelogična, zelo naravnost. A ko sem se navadil na vse to, je šlo iz vožnje v vožnjo bolje. Bil sem celo na pragu zmage, v finalu sem vodil do zadnjih treh vratc, nato pa odpeljal preveč direktno, kot da bi pregorel v veliki želji po zmagi. Imam malo priokusa v ustih, a tudi drugo mesto je lep rezultat," je dejal Marguč, ki je še enkrat več izrazil razočaranje, ker je do konca sezone le še ena tekma.

"Rezultate stopnjujem, res sem v pravi formi, koristile so mi tudi tekme nižjega ranga. Škoda, da ni do konca več tekem, a pač moram izkoristiti zadnjo v nemškem Winterbergu. V Moskvi sem bil tretji, tu drugi, vsi vemo, kako gre naprej in kaj si želim na zadnji tekmi. Naslednji teden se bom pripravljal na Rogli, že nekaj časa nisem imel povezanega treninga v dobrih razmerah, pa še proga na Rogli je praktično identična kot tista v Winterbergu," na zadnji tekmi v Nemčiji pričakuje nov vrhunski rezultat nekdanji svetovni prvak, ki je navdušen tudi nad turškim smučiščem, na kateri je bila tekma.

"Turkom je zagodlo le vreme, vse drugo je bilo na zelo dobri ravni. Smučišče je gromozansko, vlečnic veliko, organizacija je bila dobra, videlo se je, da jim je veliko pomagal Slovenec Iztok Kvas. Pravijo, da bodo kandidirali za olimpijske igre 2026, glede na njihovo prijaznost, pripravljenost za pomoč, pa tudi nad lepoto in čistočo mesta, pa jim igre tudi privoščim. Res nisem pričakoval, da bi lahko bilo v Turčiji tako lepo," je bil navdušen Marguč.

Slovenski uspeh je s 14. mestom dopolnil Tim Mastnak, ki je bil po kvalifikacijah celo deseti, nato pa je izgubil že prvi dvoboj, premagal ga je vodilni v svetovnem pokalu Bolgar Radoslav Jankov, ki je storil še en velik korak k presenetljivi osvojitvi kristalnega globusa. Zasedel je sedmo mesto, ker pa so bili njegovi zasledovalci v svetovnem pokalu slabši, so možnosti, da globus izgubi, minimalne. Tretje mesto je sicer tokrat zasedel Nemec Patrick Bussler. Tretji slovenski predstavnik Jure Hafner je zasedel 25. mesto.

Pri ženskah je zmagala vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Ester Ledecka, ki se je po smučarski avanturi uspešno vrnila na desko, drugo in tretje mesto pa sta zasedli Avstrijki Sabine Schöffmann in Ina Meschik.