Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
19.02.2016 22:07:38
Deli članek:

V Kranjski Gori množično za prijatelja

Grega Wernig
Rene Mlekuž in Maks Grubelni

Kranjska Gora je včeraj gostila dobrodelno smučarsko tekmo Grubin memorial za petletnega Maksa Grubelnika, sina nekdanjega alpskega smučarja Draga Grubelnika, ki se je lani ponesrečil na poti z ledenika Rettenbach.

Odziv je bil nad vsemi pričakovanji. Kar 220 smučarjev, od najmlajših do najstarejših, se je zapeljalo po veleslalomski progi, še precej več so jih morali zavrniti, saj bi sicer zadeva trajala predolgo. Celoten izkupiček, startnina je znašala 10 evrov in na dan tekme 15 evrov, mnogi pa so denar položili tudi v skrinjico za dobrodelne prispevke, je šel v dobrodelni sklad »ZA MAKSA«, ki je namenjen zbiranju sredstev za Dragovega sina, ki je skupaj z mamico Mašo čez noč ostal brez očeta.


Nosilci ideje za ta dogodek so bili nekdanji smučarji Rene Mlekuž, Jure Košir in Gregor Erbežnik. "To je minimalno, kar lahko naredimo zanj. Tudi on bi si želel, da se stari prijatelji dobimo in uživamo, ne pa, da žalujemo v klasičnem smislu," je o dogodku med drugim povedal Dragov dolgoletni »cimer« Mlekuž, ki je z jeklenim Pohorcem delil marsikatero doživetje. On je bil tudi prvi, ki je po nesreči dejal, da bo potrebno organizirati nek takšen dogodek, Jure Košir pa se je spomnil, da že načrtovano tekmo Kralj veleslaloma, ki bi bila letos izpeljana tretje leto, preimenujejo v Grubin memorial in tekmo tradicionalno posvetijo Dragu.


Ob Mlekužu so bili na startu tudi številni drugi nekdanji Grubelnikovi prijatelji in sotekmovalci, Jure Košir, Mitja Kunc, Matjaž Vrhovnik, Andrej Miklavc, Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Mojca Suhadolc, Nika Fleiss, tudi Tone Vogrinec, ki je že pozabil, kdaj se je nazadnje spustil med vratci. Tekme so se udeležili tudi glasbeniki, saj je bil Gruba po duši roker. Med ostalimi so se po strmini spustili Tomi Meglič, Grega Skočir in Miha Guštin - Gušti.


Ob tekmi še vedno poteka tudi dražba dresov Tine Maze in Lindsey Vonn, ki sta na ta način podprli premierno memorialno tekmo. Začetna cena za vsak kombinezon je bila 1500 evrov. Dražba bo zaključena 29. februarja.