Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
19.02.2016 19:27:54
Deli članek:

Peter Prevc: Zamočil sem, zelo sem razočaran! Lahti ostaja zaklet!

Profimedia

Peter Prevc ni mogel skrivati razočaranja ob zanj zelo skromnem petem mestu v Lahtiju.

Po prvi seriji je slovenskemu skakalnemu šampionu kazalo odlično, saj je zasedal prvo mesto. Nato pa ga je ob znižanju zaletišča v drugo malce polomil in končal je na zanj zelo skromnem petem mestu. 

"Po prvi seriji je vse kazalo popolnoma drugače, kot se je izkazalo na koncu.. Žal sem drugi skok kar zelo močno zamočil. Bolj kot je šla miza proti koncu bolj čuden je bil moj položaj v počepu. Potem sem prepozen začel odskok, ni bilo lahkotnosti. S tem sem imel tudi v zraku slabšo figuro. Izgubil sem kar precej metrov," se je s pepelom posul Prevc, ki ne zameri svojemu trenerju Goranu Janusu, da je znižal zaletišče: "Nobene krivice ni napravilo znižanje zaleta. Ni imelo nič s tem opraviti znižanje naletnega mesta. Je pa res, da sem bil, ko sem videl petico ob svojem rezultatu, neprijetno razočaran. "

Za Slovence ostaja Lahti še naprej zaklet. Nazadnje so na tem finskem prizorišču na stopničkah stali leta 2002, ko je bil Robert Kranjec tretji, Peter Prevc je bil do zdaj najboljši četrti.  "Vsaka serija se lahko hitro prekine. Je pa Lahti še vedno zaklet. Spet mi je šlo na treningu dobro, potem na tekmi pa je bil en skok dober, drug pa popolnoma drugačen. Treba bo premisliti, kaj je potrebno storiti v Lahtiju," je iskreno povedal potrti slovenski as, nato pa zaključil v pozitivnem tonu: " Več se naučim iz takšnih slabih skokov, kot iz tistih dobrih. Mogoče bi moral sedaj iz dobrih tudi kaj izvleči, zato da bi lahko te dobre skoke še večkrat ponovil."