Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
15.02.2016 15:34:08
Deli članek:

Veste, kaj mislimo mi, kaj pa o Prevcu pravijo tuji mediji?

Reuters

Peter Prevc je prvo ime smučarskih skokov in poletov v letošnji sezoni, saj ne obstaja niti en seštevek, v katerem ne bi bil najboljši.

Tuji mediji so prav tako navdušeni nad predstavami slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca. V Nemčiji in Avstriji so ga označili kar kot "nadskakalca", medtem ko avstrijskemu Kronen Zeitung, ni jasno, kako lahko kdo poleti 18 metrov več od drugega najboljšega na tekmi. 

Že samo dejstvo, da je lahko ob padcu vseeno posegel po vrhu, je tako impresivno, da lahko nehamo razpravljati o njegovi absolutni prevladi. Tudi v srbske medije se je Prevc brez težav prebil s svojim zaključnim vložkom in padcem. "Slovenec se je pošalil," so zapisali pri Kurirju.

Norveški trener, sicer Avstrijec Alexander Stöckl je dejal, da je: "Njegova prevlada že kar malce nadležna. Je res v tako izjemni formi, da ga je, če ne naredi kakšne napake, skoraj nemogoče premagati." Občudovanje in spoštovanje sta bili besedi, ki so jo skakalci in strokovni štab norveške reprezentance najbolj uporabljali. 

vszi

Andreas Stjernen je za nrk.no dejal, da pozna recep za zmago proti Prevcu. "Samo skakati moraš na ravni Petra Prevca," se je šalil tretjeuvrščeni z včerajšnje tekme v Vikersundu. Poklonili so se mu tudi na slovitem L'Equipeu, kjer so zapisali, da je še naprej 23-letnik nepremagljiv.