pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 17.01.2016 15:11:18

Kristoffersen z zmago zaokrožil norveški hat-trick v Wengnu

reuters
Slalom za svetovni pokal v Wengnu je dobil Henrik Kristoffersen. Drugi je bil Giuliano Razzoli, tretji pa Stefano Gross. Edini Slovenec v finalu Štefan Hadalin je bil 26., a je zaradi prevelikega zaostanka ostal brez točk.

Hadalinu je uspel presenetljiv podvig. Dvajsetletni alpski smučar se je s startno številko 55 uvrstil v finalno vožnjo klasičnega slaloma v Wengnu. Z zaostankom 1,11 sekunde je vpisal 23. čas prve vožnje, kar je zadostovalo za prvi nastop v velikem finalu. Svoje uvrstitve pa na drugi progi ni popravil, ponesrečen finalni nastop, zaostal je 8,75 sekunde, je zadostoval za zadnje, 26. mesto. Zaradi prevelikega zaostanka je ostal tudi brez prvih točk v svetovnem pokalu, kar pomeni, da slovenska moška slalomska vrsta na petih slalomih v tej sezoni ni osvojila niti ene točke.

Hadalin je lani v Hafjellu postal dvakratni svetovni mladinski prvak v alpski kombinaciji in superveleslalomu. Finale si je priboril na svojem šestem startu v svetovnem pokalu, tretjem slalomskem, potem ko je lani na prejšnjih dveh slalomih v Wengnu in v Kranjski Gori ostal brez druge vožnje. V svetovnem pokalu je bil najboljši 32. lani na kombinaciji v Wengnu.

Po prvi vožnji petega slaloma v tej sezoni je vodil 21-letni Kristoffersen, ki je nato v finalu ubranil napade izzivalcev ter osvojil še četrti slalom v tej sezoni, po Adelbodnu, Madonni di Campiglio in Val d'Iseru. Kristoffersen tako ostaja z naskokom najboljši slalomist. Norvežan je zanimivo lani na svetovnem mladinskem prvenstvu v domačem Hafjellu zmagal v slalomski in veleslalomski konkurenci, Hadalin je bil v slalomu osmi, v veleslalomu pa 13.

Italijan Razzoli, drugi na prvi progi, je tudi v finalu ostal na drugem mestu. Po slabšem finalnem nastopu Nemca Felixa Neureutherja je na stopničke skočil Italijan Gross, ki je bil peti po prvi vožnji.

Avstrijec Marcel Hirscher, ki je zmagal v slalomu v Santa Caterini, je v finalu odstopil. Kristoffersen je tako vodstvo pred prvim izzivalcem v posebnem slalomskem seštevku povečal na 140 točk. Po Hirscherjevem odstopu ni prišlo do spremembe vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala, na vrhu je še vedno Norvežan Aksel Lund Svindal, ki ima natanko 15 točk prednosti pred drugouvrščenim Hirscherjem.

V skupnem seštevku so kar trije Norvežani v prvi četverici, Svindal ima 816 točk, Hirscher 801, Kristoffersen 671, Jansrud pa 533. Wengen je bil tokrat povsem v znamenju Norvežanov, ki so zmagali na vseh treh preizkušnjah za pokal Lauberhorn. Petkovo alpsko kombinacijo je dobil Norvežan Kjetil Jansrud, Svindal je bil drugi. Svindal je prvič v karieri dobil specialni sobotni smuk v Wengnu, slalom pa je prav tako pripadel Norvežanu Kristoffersnu.

Drugi Slovenec na startu slaloma Matic Skube je bil prepočasen za drugo vožnjo, finale je zgrešil za 36 stotink sekunde.

Članki iz rubrike