Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vb
vb
17.01.2016 11:55:07
Deli članek:

Wilder je z knockoutom poslal Szpilko v bolnišnico (video)

reuters

Še nepremagani boksar težke kategorije Deontay Wilder je sinoči v New Yorku v svojem 36. dvoboju prišel do 36. zmage s 35. knock-outom. Tokrat je Američan v deveti rundi položil Poljaka Arturja Szpilko.

Dvoboj se je odvil v dvorani Barclays v Brooklynu, 30-letni Wilder pa je nasprotnika z desnim direktom v brado na tla položil v zadnji minuti devete runde. Artur Szpilka je k sebi prišel šele po sedmih minutah. Poljaka so nato iz ringa odnesli na nosilih in ga prepeljali v bolnišnico na opazovanje, od koder pa so že javili da je Poljak buden in se počuti "dobro".
S to zmago je Američan zadržal naslov prvaka WBC in tako ostaja eden glavnih kandidatov med boksarji, ki bodo skušali svetovnemu prvaku Angležu Tysonu Furyju odvzeti naslove v verzijah WBA, IBF, WBO in IBO.

Dvoboj si je ogledal tudi Fury, konkurenta pa sta si v dvorani po dvoboju namenila tudi nekaj ostrih besed. Wilder je Furyja izzival s pozivanjem, da zdaj končno lahko vidi, kdo je najboljši, Fury mu ni ostal dolžan, in mu predlagal, da se lahko pomerita kadarkoli in kjerkoli. Množica gledalcev je petelinjenje boksarjev izžvižgala.