stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
0 13.01.2016 08:06:53

Norvežan ne verjame, da lahko premaga Prevca

Reuters
Svetovno prvenstvo v poletih se nezadržno bliža. Najboljša preostala skakalca pa v en glas priznavata, da bo na Kulmu favorit le eden.

To ni nihče drug kot Peter Prevc, ki v letošnji sezoni skače naravnost fenomenalno. Doslej je na dvanajstih posamičnih tekmah kar sedemkrat zmagal in si poleg tega v suverenem stilu zagotovil zlatega orla, ki ga podeljujejo zmagovalcu novoletne turneje. 

prevc
Grega Wernig

Zagotovo se vsi v slovenskem taboru zavedajo, da bi bilo vse razen kolajne veliko presenečenje. S takšnimi cilji tudi odhajajo proti kulmski letalnici, ki bo gostila svetovno prvenstvo v poletih. Kaj se slepimo, vse razen zlate medalje v posamični konkurenci bi bilo kar majhno razočaranje. Seveda v takšnem razmišljanju niso edini.

Do podobnega zaključka je prišel tudi v Willingenu drugouvrščeni Kenneth Gangnes, ki je sicer vedno bolj zadovoljen s svojim skakanjem. "Iz dneva v dan sem v Willingenu skakal bolje, zato upam, da bom formo odnesel v Kulm in tam dobro letel," je sam od sebe pogled v prihodnost ponudil 26-letnik iz Gjøvika.

Forma je pri tretjeuvrščenem v svetovnem pokalu vse boljša, a: "Prihajam vse bližje. Videli bomo, kako bo v Kulmu, čeprav se bojim, da bo tam Peter še veliko boljši." 

Tudi Severin Freund, zmagovalec treh tekem za svetovni pokal v letošnji sezoni je poln pohval na račun 23-letnika iz Dolenje vasi. Freund je tudi rekorder kulmske naprave, saj je pred skoraj natanko letom dni tam na treningu pristal pri 237,5 metra.

freund in prevc
reuters

Sedemindvajsetletni Nemec meni, da vse poti do zmage vodijo prek Prevca: "Pokazal je, zakaj je tako prepričljivo osvojil novoletno turnejo. Zares se zdi nepremagljiv. Trenutno je on merilo v smučarskih skokih," je za Berliner Morgenpost povedal še vedno aktualni svetovni prvak v smučarskih poletih iz Harrachova 2014.

Članki iz rubrike