sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rp
rp
0 12.01.2016 21:34:53

Fak na startu kljub bolečinam

Jakov Fak
Grega Wernig
V Ruhpoldingu se z moško individualno tekmo na 20 kilometrov nadaljujejo boji za točke svetovnega pokala. Na startu tudi naš prvi adut Jakov Fak, ki ima še nekaj težav z bolečino v komolcu kot posledico padca na treningu.

Jakov je bil po zadnjem treningu še nekoliko slabe volje: "Ne gre in ne gre. Padel sem na treningu in se udaril v levi komolec. Zdaj imam bolečine pri streljanju leže, ko komolec naslonim na preprogo. Ne vem, kaj se bo še zgodilo to sezono, upam, da kaj pozitivnega. Nič, borbam naprej," je zapisal na svojem facebooku.

Glavni trener Tomaš Kos je glede njega vseeno optimist: "Na treningu je prvič poskušal streljati tudi leže. Sicer ga je bolelo in je bilo streljanje omejeno, a menim, da bo na tekmi lahko normalno opravil svoje delo." 

Kos upa tudi na boljši nastop Bauerja, Tršana, Oblaka in Dovžana, ki so se prejšnji teden kar malce osramotili na sprinterski tekmi. Teja Gregorin in Andreja Mali sta zadnje tekme zaradi viroze izpustili in se pripravljali na domači Pokljuki. Tam bosta do petka ostali tako Gregorinova kot Urška Poje, ki ne bosta nastopili na ženski posamični tekmi v četrtek, zato pa bosta na voljo za žensko štafeto v nedeljo.



V četrtek v Ruhpoldingu, kjer se je zadnje dni nekoliko ohladilo, tako da tekme niso vprašljive, sledi ženska posamična preizkušnja na 15 kilometrov z Malijevo in Erženovo, v petek bo na vrsti moška štafeta, v soboto tekmi s skupinskim startom, v nedeljo pa še ženska štafeta.

Nato se karavana seli v Anterselvo na Južnem Tirolskem v Italiji, kjer bodo med 21. in 24. januarjem na sporedu sprint, zasledovanje in štafeta.

Članki iz rubrike