Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
06.01.2016 16:19:28
Deli članek:

Slovenci blesteli v poskusni seriji, vse pripravljeno na slavje (video)

Reuters

Pred reprezentančnimi orli, slovenskimi skakalnimi privrženci in ostalimi, ki bolj bežno spremljajo smučarske skoke, je še zadnje dejanje 64. novoletne turneje.

Skakalni novoletni praznik, ki se tradicionalno zaključuje v Bischofshofnu, je kot kaže Slovencem pisan na kožo. Tistemu skakalnemu delu predvsem zaradi konstitucije skakalnice, ki odgovarja tistim, ki se znajdejo tudi na letalnicah, medtem ko je za navijače in pristaše prizorišče priljubljeno zaradi relativne bližine. 

V dobrih dveh urah od meje namreč leži zadnja postaja turneje, ki bo kot kaže še drugič v zgodovini slovenskemu skakanju prinesla končno zmago. Tokrat bo, če ne bo šlo kaj drastično narobe, trofejo v obliki zlatega orla visoko v zrak dvignil Peter Prevc, ki je blestel tudi v poskusni seriji. 

Zmogel je 138 metrov in prehitel vso konkurenco na čelu z Nemcem Severinom Freundom, ki je doskočil pri 136,5 metrih. Izkazal se je tudi Domen Prevc, ki je imel četrti rezultat poskusne serije s 133,5 metri. Anže Lanišek (136,5) je bil deveti, medtem ko je Jurij Tepeš (134) poskusni skok končal kot 11.