Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
16.12.2015 11:05:34
Deli članek:

Konec sezone za Shiffrinovo

vszi

Najboljša mlada smučarka na svetu, slalomska kraljica zadnjih let, Američanka Mikaela Shiffrin, je sporočila, da ni verjetno, da bo to sezono še tekmovala.

Mikaela Shiffrin je že začela z okrevanjem po poškodbi stranske vezi v desnem kolenu na ogrevanju veleslaloma v Åreju. "Ne morem predvidevati, kdaj bom spet lahko tekmovala," je dejala Mikaela in nadaljevala: "V tem trenutku je najbolj pomembno, da sem pazljiva pri rehabilitaciji, da ne izgubim preveč moči oziroma mišic v nogi. Tako, da bom, ko sem bom vrnila na sneg, popolnoma pripravljena."
Najboljša slalomistka na svetu, 20-letna Mikaela, je iz Švedske odšla neposredno v Vail na preglede. Ugotovili so, da operacija ni potrebna, ampak da potrebuje samo počitek in pravilno okrevanje.   
"Poškodba, ki me je doletela, je zelo dvoumna. Moj napredek je odvisen od tega, kako se bom počutila iz dneva v dan iz tedna teden. Moj odnos do vsega je pozitiven. Včasih je življenje težko, toda kljub vsemu je vse skupaj lahko tudi čudovito. Zelo sem motivirana in trdo bom garala, kolikor bom pač glede na poškodbo lahko. Vse bom naredila, da se vrnem pripravljena za nove zmage."
Ponavadi po tretji stopnji natrganine stranskih vezi okrevanje traja štiri do osem tednov, toda utrpela je tudi udarec v kost, ki pa lahko povzroči, da vse skupaj traja precej dlje.
Lahko se res zgodi, da Mikaela do konca sezone ne bo več nastopila na tekmah svetovnega pokala.  
"Upam na najboljše. Smučala bom že do konca sezone. Toda morda bom trenirala na polno, ni pa prav verjetno, da bi se vrnila na tekmovanja do konca sezone," je dejala Shiffrinova, ki je trdno prepričana, da se ne bo vrnila na tekme dokler ne bo stoodstotno pripravljena na največje napore.