Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.12.2015 11:10:44
Deli članek:

Kamničani na Nizozemsko po osmino finala pokala challenge

Arsen Perić

Odbojkarji Calcit Volleyballa so po dveh zaporednih zmagah nad Salonitom, v četrtfinalu pokala Slovenije in v 1. DOL za moške, pred novo preizkušnjo. V sredo jih v Apeldoornu ob 19. uri čaka povratna tekma šestnajstine finala pokala challenge z domačim Dynamom. Na prvi tekmi v Kamniku je bilo 3:0 (22, 18, 24) za Calcit Volleyball.

Kamničani so sodeč po zadnjih prvenstvenih in pokalnih tekmah dobro načrtovali formo, vprašanje je le, koliko bo utrujenost vplivala na njihove igre do konca leta, v katerem bodo igrali še pet tekem. Prva bo na sporedu že v sredo, ko bodo v Apeldoornu skušali potrditi zmago na domačem igrišču in se uvrstiti v osmino finala pokala challenge. Za preboj med najboljših šestnajst ekip v tem tekmovanju bodo potrebovali najmanj dva niza.

Dynamo Apeldoorn je v zadnjem krogu nizozemskega prvenstva izgubil proti vodilni ekipi Lycurgus z 1:3 (21, -13, -15, -25), pred tem je s 3:0 (17, 16, 31) premagal Orion.

V primeru zmage bo Calcit Volleyball igral z zmagovalcem dvoboja med švicarsko ekipo Amriswill in ukrajinsko Lokomotivo iz Harkova. Če bodo napredovali Ukrajinci, in če bo napredoval tudi Calcit Volleyball, se bo zgodovina ponovila, kajti tudi z Lokomotivo so Kamničani, tako kot z Apeldoornom, v sezoni 2002/3 igrali v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjem pokalu Cev. V tisti sezoni je nizozemska ekipa na koncu osvojila prvo mesto.