Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
05.08.2015 18:31:25
Deli članek:

Freund se vrača v Hinterzartnu

Reuters

Potem ko je izpustil uvodno tekmo poletne velike nagrade v Wisli, se bo v petek in soboto, ko sta na sporedu ekipna in posamična preizkušnja v Hinterzartnu, predstavil tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala, Nemec Severin Freund.

Kot pravi sedemindvajsetletni skakalec, se tekem pred domačimi gledalci že veseli: "Prav v Hinterzartnu sem osvojil svoj prvi naslov nemškega prvaka. Ta tekma je navadno na začetku velike nagrade, tako da je vedno težko oceniti tvoje lastne sposobnosti. Zame ta skakalnica ne sodi med lažje, a tekma na njej je vedno zanimiva. Dobro se je srečati z drugimi skakalci in videti, kam v tem trenutku sodiš." 

Poletna tekmovanja so za Severina dober pokazatelj pripravljenosti, medtem ko se mu rezultati ne zdijo najbolj pomembni: "Ne gre spregledati, da poleti med tekmami ne prekinjamo treninga in se nanje posebej na pripravljamo. Na rezultate gotovo vpliva dejstvo, kaj kdo počne na treningu in v kateri fazi priprav na zimo se trenutno nahaja." 

Čeprav se zanj ni začela še niti poletna sezona, pa skakalec, ki stanuje v Münchnu, že razmišlja o ciljih v zimski sezoni: "Manjka mi še skupna zmaga na novoletni turneji. Vsi v Nemčiji, seveda vključno z mano, bi bili zelo veseli, če bi jo dodal v svojo zbirko osvojenih odličij. Ta turneja piše svoje lastne zgodbe. Vsako leto poskušam znova, a je še kar nekaj skakalcev, ki je še niso osvojili in jim je to velik cilj. Zame je zmaga na tej turneji enakovredna posamični zmagi na OI." 

Zaradi nacionalne kvote bodo Nemci v Hinterzartnu lahko nastopili z 12 skakalci. Ob Freundu bodo to še Richard Freitag, Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Marinus Kraus, Stephan Leyhe, Michael Neumayer, Pius Paschke, Andreas Wank, Andreas Wellinger, Daniel Wenig in Paul Winter.