Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
du
du
03.03.2015 20:43:35
Deli članek:

Italijanska grešnica se bo pritožila

vszi

Nekdanja svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju, Italijanka Carolina Kostner, se je zaradi prepovedi nastopanja pritožila na mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Kostnerjevi je italijanski olimpijski komite nedavno zaradi dopinških prekrškov naložil 16-mesečno prepoved nastopanja.

Coni je januarja kazen izrekel, ker je drsalki očital, da je vedela za zlorabo dopinga pri svojem nekdanjem partnerju Alexu Schwazerju, olimpijskem prvaku v hitri hoji.

Sedemindvajsetletna Kostnerjeva sicer vseskozi zanika vedenje o dopingu svojega nekdanjega prijatelja. Schwazer je na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 zmagal, nato pa so mu pred igrami 2012 v Londonu dokazali zlorabo dopinga, po kateri so mu za tri leta in pol prepovedali nastopanje. Schwazer je uradno sklenil svojo športno kariero, a razmišlja o vrnitvi.

Kostnerjeva ima letos premor in se o svoji prihodnosti še ni odločila. Italijanka pa se je zdaj, šest tednov po izreku prepovedi, odločila za pritožbo pri Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani. Cas je potrdil, da je prejel pritožbo, v kateri Italijanka zahteva razveljavitev kazni, ker sama ni kršila dopiških pravil.

Zanimivo pa je, da je v istem primeru pritožbo na Cas vložil tudi Coni oziroma njegov oddelek za preiskavo dopinških primerov, ki pa zahteva, da Cas kazen Kostnerjevi zviša na dve leti prepovedi.