Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
03.03.2015 17:12:43
Deli članek:

Ljubo Jasnič: Tudi trenerji so razočarali

Arsen Perić

Predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je bil med tistimi, ki so bili nad nastopi skakalcev in kombinatorcev ne nedavnem SP razočarani.

Na vprašanje, kako ocenjuje njihov nastop, je brez ovinkarjenja odgovoril, da je bil to zanj neuspeh: "Glede na to, kako smo se pripravljali in kakšne rezultate smo pred prvenstvom dosegali, sem pričakoval, da bo po novoletni turneji to nekakšen drugi vrh v sezoni. Obrnilo se je popolnoma nasprotno. Mislim, da so trenerji tako v skokih kot v kombinaciji tudi kar razočarali in da stvari niso šle tako, kot bi morale. To je kar splošno mnenje med člani odbora. Zdaj moramo najti vzroke, kje se je delalo napake. Ko bo analiza narejena, bomo videli, kako in kaj."

Čas za analize in razgovore tako s tekmovalci kot s trenerji pa bo po koncu sezone. "Svetovno prvenstvo je svetovno prvenstvo in uvrstitve od tretjega mesta naprej za nacijo ne pomenijo prav veliko. Tam pač veljajo kolajne, in to si bomo morali vzeti v zakup. Na vprašanje, ali smo premalo naredili na psihološki ravni ali pa so bili fantje enostavno pretrenirani, bo morala odgovoriti stroka. Po sezoni bo moral stvari pod drobnogled vzeti tudi strokovni svet. Vsa pamet, ki jo imamo, bo morala stopiti skupaj, da bomo videli, ali smo morda naredili še kakšno napako," se zaveda Jasnič.

Trener kombinatorcev Jože Berčič je včeraj, kot je tudi napovedal, ponudil odstop, ki pa ga Jasnič ni želel sprejeti. "Tega nisem hotel storiti, saj menim, da je treba sezono zaključiti, stakniti glave skupaj in narediti resno analizo. Videti moramo, ali je bilo v trenažnem postopku res karkoli narobe. Aprila, ko bomo sestavljali programe za prihodnje leto, se bomo v miru dogovorili, kako in kaj naprej. Zdaj ni čas, da se o tem menimo, kar sem povedal Berčiču in je to tudi sprejel. Mislim pa, da se je zlomil pod tem, da je vrhunec načrtoval prav za svetovno prvenstvo," je še povedal Jasnič.