Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
05.05.2014 16:15:18
Deli članek:

Novi ljudje, stare težave

Grega Wernig

Tako kot že vsa zadnja leta bo tudi letos reprezentanca za novo sezono znana šele v maju, ko je večina tujih reprezentanc že zdavnaj določena. Če bo vse po sreči, bodo sestavo reprezentanc sprejeli na četrtkovi seji zbora. Janez Slivnik se očitno poslavlja, še preden je dobro začel delo, saj ga je premamila boljša ponudba iz tujine, v igri za vrnitev pa so Klemen Bergant, Rasto Ažnoh in Peter Pen.

Gorišek ima vse od prevzema nove funkcije obilo dela pri konstituiranju nove ekipe, prvi obrisi pa so počasi vendarle zarisani. Njegov paradni konj Janez Slivnik je sicer že začel delo pri sestavljanju novih ekip, pogodbe z zvezo pa vendarle še ni podpisal. Kot je sporočil Gorišek, ima jeseniški strateg na mizi novo mamljivo ponudbo iz tujine. »Janez še ni sprejel končne odločitve, ampak še vedno tehta. V primeru, da se ne bo odločil za nas, možnosti za kaj drugega še vedno obstajajo. Če ne bo šlo drugače, bomo postavili vodji moške in ženske reprezentance, kot smo ju imeli že v prejšnji sezoni. Sam sem hotel nekaj narediti s Slivnikom, za katerega člani odbora mislimo, da je dober trener, ki ima določeno karizmo in ve, zakaj pri vsej stvari gre. V primeru, da se z njim ne bo izšlo, bomo poskusili z novimi ljudmi na novih mestih čim prej sestaviti trenersko ekipo in z njo delati, kot se najbolje da,« se zdi, da je Gorišek nad nekdanjim trenerjem Tine Maze že nekoliko obupal. O tem, kako se je odločil, smo se želeli pozanimati tudi pri Slivniku, ki pa nas je zavrnil, češ da za pogovor nima časa ...

Novi predsednik zbora in odbora o imenih, ki naj bi zasedla trenerska mesta, do četrtkove seje odbora še ne želi govoriti, pravi pa, da bo takrat vse bolj ali manj jasno. »Za zdaj še debatiramo in se pogovarjamo, zadeva pa se počasi kristalizira. Da ne bom preveč skrivnosten - v nekaterih medijih je bilo že nakazano, v katero smer razmišljamo,« je dejal Radovljičan in potrdil nedavno pisanje Sportala, da pogovori potekajo tudi z nekdanjima glavnima trenerjema, Klemnom Bergantom, ki je zadnja leta deloval v Rusiji, in Rastom Ažnohom, ki je bil zadnji dve sezoni aktiven v bolgarski ekipi, ter nekdanjim smukačem Petrom Penom, ki je zadnjih deset let treniral Hrvate. 

Kar zadeva trenerja ekipe za hitre discipline, so tekmovalci izrazili željo, da bi v tej vlogi kljub zadnji slabi sezoni ostal Škofjeločan Tadej Platovšek, a Gorišek tej ideji ni naklonjen. »Želje tekmovalcev so eno, verjetno za to obstajajo tudi določeni razlogi. Lanska sezona je pokazala, da je zagona, ki ga je ekipi dal avstrijski trener Burkhard Schaffer, nekoliko zmanjkalo. Zadeve se ni nadgrajevalo oziroma se je ni ohranjalo na istem nivoju. O zamenjavi se pogovarjamo in imamo ponudbe tudi iz tujine. Odločili se bomo za eno izmed njih. Andreja Jermana pa bi kot pomočnika radi zadržali, saj mislimo, da je pravi človek, ki ve, kako in kaj,« pojasnjuje Gorišek in dodaja, da se glede ženske vrste nagibajo v smeri, da bi trenerska zasedba ostala enaka, torej naj bi bila še naprej v glavnih vlogah Andrej Možina in Denis Šteharnik

Kot smo v Ekipi že pisali, dosedanji vodja reprezentanc Dušan Blažič svoje vloge ne bo več opravljal, zvezi pa zanj tudi ne bo treba plačevati kakšne odpravnine. »Dušan ima dvomesečni odpovedni rok, tako da je precejšnja verjetnost, da se bo ta opcija tudi uresničila. Za zdaj moramo samo poskrbeti, da bo dokončal svoje delo, ki ga je nekako začel na koncu sezone, in opravil razgovore z opremljevalci. Nekaj je na tem področju začel, kakšnih rezultatov pa še ni vidnih,« pravi Gorišek.

Po četrtkovi seji odbora bo morda več jasnega tudi glede nekdanjega poslovnega direktorja Matjaža Šarabona, ki si ga Gorišek želi kot vodjo panoge, a bolj z marketinškega stališča. »Potrebujemo nekoga, ki se spozna na ekonomijo, in Šarabon je že dokazal, da se. Njegovo funkcijo mora potrditi še zbor. Paziti moramo, da se nam ne bo dogajalo, kot se je pri moji izvolitvi - da zbor koga ne bo potrdil. Vemo pa, da ima Šarabon še nekatere nerazčiščene težave iz preteklosti, ki jih moramo rešiti. Gre za neke stare zamere, ki jih sam pravzaprav sploh ne poznam. Osebno se z njim zelo dobro razumem,« dodaja novi predsednik.