Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
09.05.2014 00:00:00
Deli članek:

Šefa Bergant in Ažnoh

Grega Wernig

Po četrtkovi seji odbora za alpsko smučanje so trenerji in tekmovalne ekipe pred novo sezono praktično določene, čeprav jih mora 29. maja potrditi še zbor.

Vlogi glavnega trenerja s pristojnostmi postavitve svoje ekipe bosta prevzela povratnika iz Rusije oziroma Bolgarije Klemen Bergant in Rasto Ažnoh. Prvi bo bdel nad moško, drugi pa nad žensko ekipo. Bergant bo v moški ekipi tudi trener za tehnični disciplini, kjer trener še naprej ostaja tudi Mitja Kunc, za hitre pa bo zadolžen povratnik iz Hrvaške Peter Pen. Po besedah novega predsednika odbora Dušana Goriška je glede ostalih trenerjev v ženski ekipi še nekaj nejasnosti, ali bosta v ekipi še naprej Andrej Možina in Denis Šteharnik, kandidat je tudi Boštjan Božič, ki je lani vodil moško ekipo za evropski pokal.

Arsen Perić

Kar zadeva tekmovalce, glede na lansko slabo sezono prav veliko članov s statusom A v novi sezoni ne bo. V moški ekipi bodo to Žan Kranjec ter s statusom poškodovanca Rok Perko in Boštjan Kline, medtem ko je Andrej Šporn status A izgubil. Pri dekletih imajo takšen status ob Tini Maze, ki je zgodba zase, še Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Katarina Lavtar. Priprave v Čilu so v načrtu, a potrjene še niso. Samoprispevku smučarjev pa se, kot pravi Gorišek, tudi letos ne bo mogoče ogniti, morda le pri tistih s statusom A.