nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ue
ue
0 05.06.2023 11:46:53

'Sram naj vaju bo!' Pobiralka žogic v Roland Garrosu jokala in se držala za prsi! Kar je sledilo, je marsikoga šokiralo! (video)

Mnogi niso mogli verjeti, kaj se je zgodilo.

Med dvobojem ženskih dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu je v drugem nizu prišlo do nenavadnega dogodka. Aldila Sutjiadi and Miyu Kato sta bili diskvalificirani, ker je Katojeva z žogico zadela pobiralko žog. Zgodilo se je po odigrani točki, ko je Katojeva v bistvu poslala žogico na drugo stran k pobiralki. Morda je to res storila malce premočno, a dejstvo je tudi, da je pobiralka ravnala precej nespretno in žogica jo je zadela. Planila je v jok in se držala za prsi.


Sodnik je opozoril Katojevo in dvoboj bi se nadaljeval, če ne bi k njemu pristopili tekmici, Marie Buzkova in Sara Sorribes Tormo. Čehinja ter Španka sta od sodnika zahtevali, da pokliče nadzornika in diskvalificira nasprotnici. Katojeva se je medtem šla opravičit pobiralki žogic, s katero ni bilo nič hudega, bolj se je samo prestrašila udarca žogice. A k Japonki sta nato pristopila sodnik in nadzornik ter ji pojasnila, da sta ona in malezijska partnerka Sutjiadi diskvalificirani, ker tako velevajo pravila, češ, da je odgovorna za to, da je zadela dekle, udarila naj bi s preveliko silo.

Ko je videla, kaj je povzročila, je Katojeva planila v jok, Sutjiadijeva, ki je bila tudi sama šokirana, pa jo je tolažila. Buzkova in Sorriber Tormojeva sta napredovali v naslednji krog, a si tudi nabrali bes številnih, ki so ostro kritizirali njuno potezo, s katero sta na lahek način prišli do zmage. 'Sram naj vaju bo,' je misel, ki jo je bilo mogoče pogosto prebrati na spletu s strani zgroženih ljubiteljev tenisa.

Članki iz rubrike