favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.05.2023 21:31:57

Brazilski kvalifikant izločil drugega nosilca Roland Garrosa

Profimedia
Brazilski teniški igralec Thiago Seyboth Wild, ki se je v glavni del turnirja za veliki slam v Parizu uvrstil prek kvalifikacij, je danes poskrbel za veliko presenečenje.

Brazilec, ki je trenutno 172. igralec na svetovni lestvici, je v dvoboju prvega kroga Roland Garrosa s 3:2 v nizih premagal drugega nosilca iz Rusije Danila Medvedjeva.

Seyboth Wild je premagal drugega igralca sveta in enega izmed glavnih favoritov turnirja za grand slam na pariškem pesku s 7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:4.

Čeprav se Medvjedev nikoli v karieri ni dobro počutil na pesku, je zgodnje slovo Moskovčana veliko presenečenje, zlasti po zmagoslavju na turnirju ATP masters 1000 v Rimu.



Medvedjev je letos igral v šestih finalih in jih pet dobil, in sicer v Rotterdamu, Dohi, Dubaju ter Miamiju, edini poraz pa je doživel v Indian Wellsu proti Carlosu Alcarazu.

Izpadla je tudi nekdanja zmagovalka Pariza češka teniška igralka Barbora Krejčikova, ki je pred dvema letoma v Roland Garrosu dvignila zmagovalni pokal. Od nje je bila boljša Ukrajinka Lesja Curenko s 6:2, 6:4.

Je pa uvodni krog preživel lanski finalist Roland Garrosa Norvežan Casper Ruud, četrti nosilec turnirja v Parizu, ki je v prvem krogu premagal Šveda Eliasa Ymerja s 6:4, 6:3, 6:2.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike