stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(pk)
(pk)
0 30.05.2023 12:00:57

Zagotoviti prave pogoje

AZS
Vodstvo AZS nadaljuje obiske po Sloveniji, katerih osrednji namen je ugotoviti, v kakšnem stanju je atletska infrastruktura, v kakšnih pogojih atleti in atletinje trenirajo in s kakšnimi izzivi se klubi srečujejo.

Predsednik Primož Feguš in direktor Nejc Jeraša sta se srečala s primorskimi klubi. Sestanka so se udeležili Klavdij Frankovič (AK Koper), Rado Gregorič (AD Nova Aurora), Boštjan Dolgan (AK Pivka) in Rok Kocjančič (AD Piran). Največ so govorili o infrastrukturi. Stadion v Kopru je namreč potreben prenove. V načrtu je tudi izgradnja metališča, kar bi pomenilo vrhunski center za priprave in organizacijo večjih mednarodnih tekmovanj. Prvi korak bo sestanek pri županu MO Koper Alešu Bržanu. Dolgan je izpostavil, da si moramo prizadevati, da bi se tudi v Pivki in njeni okolici (Košana) izboljšala atletska infrastruktura, prenove pa je potreben tudi stadion v Postojni, kjer so pred leti že potekala državna tekmovanja.



Direktor AZS Jeraša se je odpravil tudi v Ilirsko Bistrico in Sežano. V Ilirski Bistrici se je srečal s tamkajšnjim županom Gregorjem Kovačičem, ki je predstavil idejno zasnovo za izgradnjo atletskega stadiona s 400-metrsko atletsko stezo s šestimi progami. Po županovih besedah naj bi letos začeli temeljna gradbena dela, atletska steza pa bo dokončana v letu 2024. Sledil je sestanek z direktorjem Zavoda za šport Zavod za šport turizem in prosti čas Sežana Nikom Zadnikom, podžupanom občine Sežana Matejem Glavino, predstavniki lokalnih osnovnih in srednjih šol, prisotna pa je bila tudi predsednica ŠD Hopla Sežana Saša Prokofjev. Vsi se zavedajo, da je sežanski stadion v izredno slabem stanju in je nujno potreben celovite prenove. Po besedah direktorja zavoda bodo letos pripravili vso potrebno dokumentacijo za obnovo stadiona, ki se bo začela predvidoma v juniju 2024. 

Članki iz rubrike