favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.05.2023 10:34:35

Ropret ostaja pri klubskih svetovnih prvakih

OZS
Slovenski reprezentant Gregor Ropret bo tudi v prihodnji sezoni član italijanske Perugie, s katero je podaljšal sodelovanje. S Perugio je 34-letni podajalec osvojil italijanski superpokal, decembra v Braziliji pa dodal naslov klubskega svetovnega prvaka.

"Zelo sem vesel, da bom lahko v naslednji sezoni znova igral v Perugii. Tu sem se imel super, prav tako moja družina. Mesto je lepo, klub je odličen in ima fantastično ekipo, ki bo bolj ali manj podobna kot v minuli sezoni. Vemo, da bi lahko bili v zadnji sezoni boljši, zlasti v končnici sezon," je za klubsko spletno stran med drugim dejal Ropret.

"Vesel sem, da imam skupaj s soigralci še eno priložnost, da lahko naredimo odlične stvari in poskušamo osvojiti več trofej," je po uradni potrditvi, na katero je namignil že ob prihodu na reprezentančne priprave, navaja skrovna slovenska zveza, dodal slovenski reprezentant.


Po uspehih v superpokalu in na klubskem SP je krivulja uspešnosti začela počasi padati. V italijanskem pokalu je Perugia izpadla v četrtfinalu, v ligi prvakov so jo v polfinalu izločili kasnejši prvaki s Poljske, največje razočaranje pa je doživela v državnem prvenstvu.

Potem ko je klub iz osrčja Italije v prvem delu zmagal na vseh tekmah, je iz boja za najvišja mesta izpadel že na prvi stopnički končnice, četrtfinalu. V razigravanju je na koncu izgubil še odločilno tekmo za peto mesto in ostal brez zagotovljenega mesta v evropskih tekmovanjih v novi sezoni.

Najboljši slovenski odbojkar leta 2022 se trenutno z reprezentanco pripravlja na začetek nastopov v ligi narodov, so sporočili iz odbojkarske zveze Slovenije. Prvi preizkus izbrance selektorja Gheorgheja Cretuja čaka prihodnjo sredo, ko se bodo v japonski Nagoji pomerili s Srbijo.

Značke: odbojka, prestop, pogodba

Članki iz rubrike