gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.05.2023 17:43:43

Đoković uspešen, konec za Auger-Aliassima

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je uspešno začel odprto prvenstvo v Parizu. Na drugem grand slamu sezone je tretji nosilec v uvodnem krogu premagal Američana Aleksandarja Kovačevića s 6:3, 6:2 in 7:6 (1). Na prvi stopnici pa je spodletelo desetemu nosilcu, Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu.

Tretji nosilec Đoković lovi rekordni 23. naslov na turnirjih za grand slam, trenutno si z 22 naslovi rekordno znamko deli s Špancem Rafaelom Nadalom, ki pa ga tokrat zaradi poškodbe ni v Franciji. Srb je zanesljivo opravil s prvim tekmecem in 114. igralcem sveta, dvoboj je trajal 2:29 ure. Đoković tako nadaljuje dolg niz, saj na največjih turnirjih ni izgubil v prvem krogu že vse od OP Avstralije 2006.

Šestintridesetletni Đoković, ki je Pariz osvojil leta 2016 in 2021, se letos na treh peščenih turnirjih, ki se jih je udeležil, ni prebil dlje od četrtfinala. Đoković bo v 2. krogu igral proti Madžaru Martonu Fucsovicsu, ki ga je doslej premagal na vseh štirih medsebojnih dvobojih.


Auger-Aliassime pa je postal prvi izmed prve deseterice nosilcev, ki so izpadli v uvodu Rolanda Garrosa. S 6:4, 6:4 in 6:3 ga je premagal Italijan Fabio Fognini. Tega v drugem krogu čaka Avstralec Jason Kubler.

Danes bosta pariški pesek okusila še dva izmed desetih najvišje postavljenih igralcev, in sicer prvi nosilec, Španec Carlos Alcaraz, ki ga čaka boj z Italijanom Flaviom Cobollijem, in osmopostavljeni Italijan Jannik Sinner, ki se bo v zadnjem dvoboju dneva meril s Francozom Alexandrom Müllerjem.

V ženski konkurenci danes ni bilo posebnih presenečenj, velja omeniti le izpad 16. nosilke, Čehinje Karoline Pliškove, sicer pa bosta od najboljših danes aktivni še petopostavljena Francozinja Caroline Garcia, ki jo čaka Kitajka Xiyu Wang, in desetopostavljena Čehinja Petra Kvitova, ki bo igrala z Italijanko Elisabetto Cocciaretto.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike