pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(ts)
(ts)
0 21.12.2022 11:27:31

V Ljubljani Fleischmanova, v Mariboru Semenič

V Mariboru sta se za naslov potegovala Semenič in Štor, v Ljubljani Fleischmanova in Fusilova.
TS
V Ljubljani in Mariboru sta se končala turnirja za igralce in igralke v starostni kategoriji do 14 let. Turnirske zmage na igriščih TK Olimpija se je razveselila Jerca Fleischman (Medvode), na Štajerskem pa je za zaključek največ moči ostalo Patriku Semeniču (Slovan Ljubljana).

V Športnem parku Ludus sta se povsem zasluženo v finale uvrstili prva nosilka turnirja Luisa Fusil (Hari) in druga nosilka Fleischmanova. Prva je na poti do finala na štirih tekmah skupaj izgubila zgolj štiri igre, zelo prepričljivo pa je delovala tudi Fleischmanova. V finalu sta si nasproti stali že sedmič na tekmah pod okriljem Tenis Slovenije, tretjič se je zmage veselila Jerca. Slednja je bila v zaključku obeh nizov bolj zbrana ter se na koncu veselila zmage s 7:5 in 6:4.



Še bolj izenačenemu finalu smo bili priča na igriščih ŽTK Maribor, kjer se je turnirske zmage v B-kategoriji razveselil Vitan Marušič (ŽTK Maribor). V A-kategoriji smo v boju za turnirsko zmago spremljali obračun prvega nosilca Patrika Semeniča in drugega nosilca Aljaža Štora (CTA). Štor je v polfinalu po treh nizih strl odpor Lana Konečnika (Slovenj Gradec), v finalu pa se tretji niz ni razpletel po njegovih željah. Že četrtič zapored je zmagovalca dvoboja med Semeničem in Štorom določil tretji niz, ki ga je še tretjič dobil Semenič. Patrik zdaj v medsebojnih obračunih vodi s 7:1.



Kegl januarja prvič na OP Avstralije

Športna zveza gluhih Slovenije je v Ljubljani razglasila gluhega športnika leta 2022. Še tretjič zapored je ta naziv pripadel teniškemu igralcu Marinu Keglu, ki se bo v kratkem prvič podal tudi na odprto prvenstvo Avstralije. Kegl je letos dosegel kar nekaj vrhunski rezultatov na mednarodnem prizorišču. Med drugim je osvojil mednarodni turnir gluhih v Bratislavi, najboljši je bil tudi v avstrijskem Leibnitzu. Maja se je odlično odrezal tudi v Braziliji, kjer je na olimpijadi gluhih za las ostal brez odličja. Tako kot pred petimi leti v Turčiji, je namreč tudi tokrat tekmovanje končal kot četrti. Sedemindvajsetletni tenisač iz Murske Sobote bo januarja 2023 odpotoval v Avstralijo, kjer bo zaigral na krstnem OP Avstralije za gluhe igralce. Še pred odhodom v Avstralijo Kegla čaka nastop na članskem državnem prvenstvu Telemach za slišeče v Medvodah in Kranju. Marino trenutno na lestvici gluhih igralcev sveta zaseda izjemno visoko četrto mesto.



Najmlajši upi navdušili

V Ljubljani so se še zadnjič v koledarskem letu 2022 predstavili najmlajši slovenski teniški upi. V starostnih kategorijah do 10 in 11 let so se predstavili na igriščih Max Tenis Club. Koledarsko leto 2022 so na najboljši mogoči način zaključili zmagovalci Nikol Zrnić (Luka Koper), Črt Košak (Portoval), Brina Bohorič (Olimpija) in Max Kret (Ravne), tudi ostali igralci in igralke so dali vse od sebe in pokazali, da se nam za prihodnost slovenskega tenisa ni treba bati. Še mlajši so svoje teniško znanje kazali na igriščih TK Gibi Šport, kjer smo spremljali turnirje v mini in midi tenisu. Vsi tekmovalci so se najprej pomerili v skupinskem delu, pozneje jih je čakal še glavni ali tolažilni turnir. Med vsemi so se najbolje odrezali Ajda Lovšin (Maja), Timotej Stanič (Luka Koper), Lars Cokan (CTA) in Nikol Zrnić (Luka Koper). Slednja se tako lahko pohvali kot zmagovalka dveh turnirjev v dveh dneh.



Mihelčičeva in Gorenšek

Na igriščih TK Olimpija in TK Celje so se predstavili igralci do 16. leta starosti. Zala odprto prvenstvo Ljubljane je pripadlo Sari Mihelčič (Centre Court), v Celju pa je bil najboljši Klas Gorenšek (Triglav Kranj). V Ljubljani je igralo 29 tekmovalk. Že v prvem krogu smo bili priča nekaterim zelo izenačenim dvobojem, zelo prepričljivo pa so že od samega začetka delovale prva nosilka Mihelčičeva, druga nosilka Zala Bizjak (CTA) in Eva Šifkovič (Triglav Kranj). Slednja je v četrtfinalu poskrbela za slovo četrte nosilke, klubske soigralke Ane Marinkovič, v polfinalu pa ni našla poti mimo izjemno razpoložene Mihelčičeve. Sara je v uvodnih treh dvobojih skupaj oddala le tri igre, odličen turnir pa kronala še z zmago v finalu nad Bizjakovo, ko je bila boljša s 6:3 in 6:2.



Fantje so se za turnirsko zmago pomerili v Celju, kjer so bili igralci razdeljeni v A- in B-kategorijo. V A-kategoriji je vloga prvega nosilca turnirja pripadala Roku Koblarju (Medvode), ki je uspešno nastopal do polfinala, tam pa je moral priznati premoč Juretu Šiftarju (Z klub). Slednji je tako kot proti Koblarju tudi v finalu proti Gorenšku poskušal nadoknaditi zaostanek, a mu Klas tega ni pustil. Gorenšek je bil po treh nizih boljši s 6:3, 4:6 in 6:4. Pred tem je Klas v polfinalu ugnal Blaža Ramovša (TK CC). V B-kategoriji se je turnirske zmage razveselil Lan Filipič (Luka Koper), ki je na poti do naslova dosegel tri zmage. V finalu je bil s 6:3 in 7:5 boljši od Bora Štrlekarja (TK CC).



Artnak dobro začel, potem pa...

Bor Artnak je turnir (M15) v egiptovskem Šarm el Šejku uspešno začel, saj je v prvem krogu glavnega dela turnirja je s 6:4 in 6:0 ugnal tretjega nosilca turnirja, Francoza Timoja Legouta. No, veselje ni trajalo dolgo, saj je izgubil že naslednji dvoboj proti kvalifikantu iz Senegala Andreju Seydini s 6:4, 2:6, 3:6.



Noka Jurič se je na turnirju W15 v Antalyi po treh zmagah prebila skozi kvalifikacijsko sito v glavni del turnirja, kjer pa je morala proti drugi nosilki, Madžarki Amarisi Klari Toth, pri rezultatu 0:6, 1:2 dvoboj predati. V tunizijskem Monastirju (M15) sta nastope v prvem krogu kvalifikacij končala Gal Emeršič Potočnik in Jan Dimitrijevič. 

Galerija
Značke: tenis, turnirji, mladi, gluhi

Članki iz rubrike