kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 10.10.2022 12:16:01

Dan boksa v Ljubljani

Aleš Šurbek z Gašperjem Podgorškom in Galom Šepicem
BZS
V ljubljanskem centru Konex je potekalo zanimivo boksarsko srečanje slovenskih in srbskih boksarjev. V Ljubljani ima boks zelo veliko rekreativcev, zelo aktivni pa so tudi številni boksarski klubi. Fight Club Ljubljana s Sašem Weixlerjem na čelu je zagotovo eden izmed najbolj aktivnih v domačem in mednarodnem boksarskem prostoru.

V sodelovanju z BK Sloven iz srbske Rume so člani Fight Cluba Lljubljana v slovenski prestolnici nadgradili svoje sodelovanje. Sašo Weixler nam je v nadaljevanju predstavil celotno dogajanje v boksarsko obarvani Ljubljani. Mednarodno tekmovanje so organizirali v sodelovanju s prijateljskim boksarskim klubom Sloven iz srbske Rume. Celodnevno predstavitev boksa so v prestolnici pripravili v soboto, 1. oktobra, in na koncu dogodek zaključili z mednarodno boksarsko revijo.

Začelo se je s tretjim pokalom boksarske akademije, kjer so otroci od 5. do 12. leta nastopali v nadzorovanih boksarskih obračunih ter se potegovali za prestižne naslove in pokale. Več o tem pokalu lahko preberete na spletni strani boxing.si. V drugem delu dogodka so izvedli sparinge naših perspektivnih članov. Udeležilo se jih je deset tekmovalcev v različnih težnostnih in starostnih kategorijah. Vsi so prikazali dobre borbe, ki jim je sledil aplavz občinstva.

V glavnem delu boksarskega dneva smo videli osem kakovostnih borb. V prvem delu štirih borb so se merili mlajši boksarji, dečki, kadeti in mladinci. Prvo borbo je odprl Miha Kralj, ki nastopa v starostni kategoriji dečki. Nasproti je stal nasprotnik iz BK Sloven Mihajlo Todić. Miha je odločno začel že s prvo rundo in vse tri runde narekoval močan tempo. Na koncu je zasluženo dvignil roke in zmagal. V drugi borbi sta se pomerila mladinca Sinaj Kreč Štrukelj ter nekaj kilogramov težji in višji Milan Bogavac. Sinaj je po začetnih izmenjavah udarcev prevzel glavno vlogo v borbi. Z močnimi udarci je vodil potek celotne borbe in na koncu zasluženo zmagal s prekinitvijo v tretji rundi. V tretji borbi sta rokavice prekrižala Anes Dević iz FCL-ja in Nikola Kolar iz gostujočega boksarskega kluba. Anes se je izkazal s svojo borbenostjo. Vse tri runde je odlično boksal, a po sodniški oceni je bilo to premalo in je borbo izgubil. Vsekakor je bila to za Anesa dobra izkušnja, ki mu bo še kako prav prišla v nadaljnjih borbah in tudi v kikboksu, kjer je aktiven tekmovalec. Kot zadnji v mladinski kategoriji je nastopal Nik Stropnik, ki se je meril z Nikolo Lončarjem. V precej izenačeni borbi je Nik uspel pokazati malo več kot nasprotnik in je na koncu dvignil roko ter zmagal.

Kot edini ženski predstavnici sta rokavice prekrižali Manca Kos in Marija Šveljo iz Rume. Marija je bila v tem dvoboju bistveno bolj izkušena in je po dogovoru stopila korak nazaj. Z Manco sta z dobro tehniko naredili tri runde in na koncu poželi lep aplavz. Marija je zasluženo dvignila roke.

V sedmi borbi sta se v velterski kategoriji pomerila Kristjan Divković iz FCL-ja in Aleksa Kečanović iz BK Sloven. Kristjan je vse tri runde držal visok tempo in z razdalje lepo zadeval čiste udarce. Vse tri runde je praktično nadziral z levim direktom in na koncu suvereno zmagal. V predzadnji borbi sta nastopila domačin Domen Obreza in Danil Ristić. Podala sta se v odprto borbo z močnimi izmenjavami. Vse tri runde sta držala visok tempo, nasprotniku je sodnik tudi štel. čeprav je Domen pokazal več, je po sodniški odločitvi žal izgubil.

Kot zadnji je nastopil naš najboljši tekmovalec Aljaž Šircelj in se meril z nekoliko lažjim nasprotnikom Dejanom Stakićem. Aljaž je dobro izkoristil svojo velikost in nadziral borbo z razdalje. Na trenutke je presenetil z močnimi udarci v telo in v drugi rundi je sodnik borbo prekinil. Aljaž je zasluženo zmagal in si na koncu priboril tudi pokal za najboljšega boksarja prijateljske tekme. Pokale so med drugim prejeli tudi Domen Obreza in Danil Ristić za najbolj borbeni par ter Nikola Kolar za najboljšega tujca.

Tekme in celoten boksarski dogodek so bili izpeljani na visoki ravni. V prihodnje pričakujemo, da bo takšnih in drugačnih tekem z višjim rangom še več. Ljubljana potrebuje boks, s takimi in podobnimi dogodki lahko boks v prestolnici dvignemo še na višjo raven. Organizatorji so hvaležni ekipi Šport za zdravje pri organizacijski pomoči, prav tako centru Konex, ki jim je omogočil izpeljati ta dogodek. Zahvaljujejo se tudi opremi SUD za borilne veščine in Redbullu za praktične nagrade. Enako velja tudi za vse člane in privržence kluba, ki so pomagali pri izvedbi dogodka, ter za Zorana Jovičića iz Boksarskega kluba Sloven iz Rume, ker se je odzval povabilu.

Športna vez s Slovenijo je za nas iz Srbije izjemno pomembna

Zoran Jovičić, vodja BK Sloven iz Rume, je za naš medij povedal: "V Ljubljano smo prišli z osmimi tekmovalci in bili gosti Fight Cluba Ljubljana, kjer že leta sodelujemo s Sašem Weixlerjem. Naš gostitelj Sašo nas je sprejel ter organiziral vse od začetka in do konca na vrhunski ravni. Čeprav smo izgubili s 6:10, smo zelo zadovoljni, saj smo videli res kakovostno tekmovanje. Tudi boksarji so dali od sebe vse in prikazali vse, kar so se do zdaj naučili v boksu. Fight Club Ljubljana je najlepše možno vrnil boks v prestolnico in dokazal, da lahko organizira vse vrste tekmovanj v boksu. Še enkrat čestitke in hvala za vse. Upamo, da bomo tudi v Rumi lahko vrnili Sašu in njegovi ekipi."

Člana BK Legionar odpotovala na turnir WBC Boxing Spirit

Aleš Šurbek iz BK Legionar je Gašperja Podgorška in Gala Šepica odpeljal na Portugalsko na zanimiv mednarodni boksarski turnir WBC Boxing Spirit. Odzvali so se prijaznemu povabilu organizatorja, ki je tudi promotor profesionalne verzije WBC. Obema boksarjema želimo na Portugalskem vse najboljše v ringu in uspešno vrnitev v Slovenijo, kjer slovenske tekmovalce čaka pestro dogajanje. 

Članki iz rubrike