favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.09.2022 20:05:04

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek dobili tekmici v Portorožu

Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralki, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, sta dobili tekmici v prvem krogu turnirja serije WTA 250, poimenovanega WTA Zavarovalnica Sava Portorož.

Juvanova se bo pomerila z izkušeno Francozinjo Alize Cornet, Zidanškovo pa bo izzvala ena od kvalifikantk, so na družbenih omrežjih objavili organizatorji turnirja.

Juvanova in Cornetova se doslej še nista pomerili, v precej boljši formi pa je 32-letna Francozinja, ki je dobila pet od zadnjih sedmih dvobojev. Na OP ZDA je zaigrala v tretjem krogu, medtem ko je 21-letna Ljubljančanka izpadla takoj za uvod turnirja v New Yorku. Trenutno Cornetova zaseda 40. mesto na lestvici WTA, Juvanova pa 68.

"Vedno je lepo biti doma. Zelo rada igram tukaj, vedno se dobro počutim v Portorožu. Komaj čakam, da se turnir začne. Po porazu v prvem krogu OP ZDA smo trenirali naprej in počutim se dobro. Letošnji turnir je zelo kakovosten. Dala bom vse od sebe, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat," so pred turnirjem organizatorji citirali Juvanovo.

V primeru zmage Slovenko ali Francozinjo najverjetneje čaka lanska zmagovalka Jasmine Paolini iz Italije, ki se bo v prvem krogu pomerila z eno od kvalifikantk. Če pa bi Zidanškova (81.) preskočila prvo oviro, jo v drugem krogu čaka boljša iz obračuna med Avstralko Ajlo Tomljanović in Romunko Ano Bogdan.

Na turnirju v Portorožu bosta sicer nastopili tudi dve zmagovalki turnirjev za grand slam, medtem ko je tretja, ki je bila najavljena za nastop ob slovenski obali, Čehinja Barbora Krejčikova, tik pred zdajci pa je morala zaradi nastopa v nedeljskem finalu OP ZDA med ženskimi dvojicami odpovedati nastop med posameznicami.

Njena partnerka v finalu OP ZDA, Katerina Siniakova, s katero sta osvojili olimpijsko zlato ter pet grand slamov, bo v Portorož kljub vsemu prišla, njena prva tekmica pa bo četrta nosilka Martina Trevisan iz Italije, so še dodali organizatorji v sporočilu za javnost.

Prva nosilka in lanska zmagovalka OP ZDA, Britanka Emma Raducanu, se bo v prvem krogu pomerila z Ukrajinko Dajano Jastremsko. Aktualna zmagovalka Wimbledona, Kazahstanka Jelena Ribakina, pa se bo kot tretja nosilka merila z Nemko Lauro Siegemund. Drugo nosilko Beatriz Haddad Maia iz Brazilije, ki je tudi pomagala pri žrebu parov, čaka obračun z Danko Claro Tauson.

Šest mest bo v glavnem delu turnirja na voljo še kvalifikantkam, med katerimi bodo štiri Slovenke. V prvem krogu na poti do glavnega turnirja bodo nastopile v nedeljo.

Živa Falkner se bo pomerila s Srbkinjo Natalijo Stevanović, Laro Smejkal čaka zahteven dvoboj proti Nemki Anna-Leni Friedsam, Nika Radišič bo igrala proti Jodie Burrage iz Velike Britanije, Noka Jurič pa se bo udarila z Rusinjo Anastasijo Zaharovo.

V ponedeljek bo na vrsti še drugi in s tem zadnji krog kvalifikacij, ta dan pa se bo z uradno slovesnostjo ob 18.40 začel tudi glavni del turnirja v Portorožu.

Značke: portorož, tenis

Članki iz rubrike