Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 10.09.2022 09:30:54

Alcaraz in Ruud v New Yorku za naslov in številko 1

Profimedia
Norvežan Casper Ruud in Španec Carlos Alcaraz sta finalista teniškega odprtega prvenstva ZDA. V nedeljskem finalu se bosta na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam udarila za prvi naslov na turnirjih za grand slam v karieri, obenem pa tudi za prvo mesto na svetovni lestvici ATP.

Komaj 19-letni Alcaraz je v polfinalu zmagal proti ljubljencu domačega občinstva Francesu Tiafoeju s 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5) in 6:3.

Že pred tem si je 23-letni Ruud vstopnico za finale zagotovil z zmago s 7:6 (5), 6:2, 5:7 in 6:2 proti Rusu Karenu Hačanovu.

Zmagovalec nedeljskega finala pa ne bo osvojil le svojega prvega naslova na turnirjih za veliki slam, temveč bo obenem na prvem mestu svetovne lestvice zamenjal branilca naslova v New Yorku, Rusa Danila Medvedjeva, ki je letos izpadel že v osmini finala proti Avstralcu Nicku Kyrgiosu.

Alcaraz je najmlajši finalist OP ZDA po letu 1990, ko je Američan Pete Sampras dvignil pokal pri 19 letih in 28 dneh.

Pred dvema dnevoma je v četrtfinalu proti Italijanu Janniku Sinnerju odigral maratonski dvoboj, dolg 5:15 ure, ki se mu tokrat ni prav nič poznal pri kondiciji, ravno nasprotno. Alcaraz se je po tesno izgubljenem prvem nizu šele zares začel igrati in se zasluženo uvrstil v svoj prvi finale turnirjev za grand slam.



"Igramo v polfinalu turnirja za grand slam, zato moramo dati vse od sebe, pa naj gre za štiri ali pet ur," je Alcaraz pojasnil svoje ogromne zaloge moči.

Tiafoe, ki je pred domačimi navijači upal na veliki met, pa se je po porazu boril s solzami. "Počutim se, kot da sem vse razočaral," je dejal 24-letnik v stadionski mikrofon: "Vrnil se bom in zmagal! Oprostite mi tokrat!"

Tiafoe, za katerega je na stadionu Arthur Ashe navijala tudi nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama, je vmes doživel nerazložljiv padec v igri.

Medtem pa je Ruud po uspehu nad Hačanovom sijal od sreče. "Tako sem vesel," je dejal Ruud po svoji drugi uvrstitvi v finale gand slama, in dodal: "Na začetku sva bila oba nekoliko živčna, na srečo sem dobil prvi niz. V drugem in četrtem pa sem igral fenomenalno."

Na sporedu je bil tudi finale moških dvojic. Naslova sta se veselila Britanec Joe Salisbury v paru z Indijcem Rajeevom Ramom, ki sta bila prva nosilca turnirja in sta v finalu s 7:6 (4) in 7:5 premagala druga nosilca, britansko-nizozemsko navezo Neal Skupski - Wesley Koolhof.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike