Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(ng)
(ng)
0 09.09.2022 11:38:47

Prvi Grilov bike dan

Marko Grilc
sloveniashop.si
V čast lansko leto preminulega, svetovno priznanega deskarja v prostem slogu Marka Grilca Grilov bo v soboto, 24. septembra, v MTB trail Centru Kočevje potekal prvi MTB dan. To bo že peti zaporedni dogodek, s katerim želimo ljudem približati športe ki jih je imel Marko rad, tokrat v duhu gorskega kolesarjenja.

 Grilo je bil več kot 20 let poznan kot eden najboljših deskarjev prostega sloga po vsem svetu. V tem času je ustvaril dolgoletna sodelovanja s podjetji kot so: Burton Snowboards, GoPro, BMW Slovenija, Absolut Park in drugi. Med vsemi dosežki, kot Air & Style zmage in X games stopničke, odmevni snowboard filmi, svetovnii nazivi in naslovnice, kratki dokumentarni film The Grilomentary in lastna internetna serija, The Grilosodes, je težko najti nekaj, kar Grilo ni dosegel znotraj deskarskega športa.

Poznan pa ni bil le kot eden najboljših deskarjev prostega sloga, temveč tudi kot vsestranski športnik in oče, ki mu ni bilo para. V zadnjih letih je v ospredje svojih življenjskih prioritet postavil preživljanje časa s svojo družino, kar je seveda tudi uspešno dokumentiral. Vse adrenalinske podvige, od deskanja na snegu, gorskega kolesarjenja, deskanja na valovih in rolkanja je z navdihom delil s svojima otrokoma Maxom in Emmo ter ženo Nino.

Hitro je postal inspiracija za družine in starše po vsem svetu in sinonim za kul snowboard očeta. V znamenju ljubezni do Marka njegova žena Nina zdaj z otroci prireja dogodke v njegovo čast in ker je Grilo večino svojega časa, ko ni letel skozi bele strmine na svojem snowboardu, preživljal na gorskem kolesu, uspešnemu Grilo’s skate dnevu zdaj sledi tudi Grilo’s Bike Dan.

PROGRAM

Grilov Bike Dan se bo odvijal v MTB centru Kočevje. Poznan kot eden največjih kolesarskih centrov v Evropi in ena Grilovih najljubših MTB destinacij je MTB trail Center Kočevje popolna destinacija za izvedbo dogodka. 

Ideja je da se imamo fino v sproščenem okolju, obdani z naravo, zbrani vsi ljudje vseh starosti in na vseh nivojih kolesarjenja.  

Začetek dogodka bo ob 10. uri zjutraj, konec pa nekje do 22. ure zvečer. 

Program bo vključeval

Tečaj MTb kolesarjenja za otroke

Pump track pokaži kaj znaš za otroke ( prva tri mesta )

Flow trail dirka (povprečen čas zmaga, nagradili pa bomo tudi najhitrejšega )

Pokaži, kaj znaš na skakalnicah (najboljši trik in stil)

Furamo za Grilota - spust po flow progi  

Predstavitev Grilo skakalnice

Druženje ob ognju z živo glasbo

Prijave na omenjene aktivnosti bodo potekale preko internetne strani thegriloshop.com




Članki iz rubrike