Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

tu
tu
0 18.08.2022 11:06:09

Sloveniji pohvala, kot se šika

V letošnji sezoni Tenis Slovenija skupaj s partnerskimi teniškimi klubi in občinami organizira kar 11 WTT-turnirjev, šest turnirjev v moški, pet pa v ženski konkurenci. Po odlično organiziranih turnirjih v preteklih mesecih so delo Tenis Slovenije pohvalili tudi pri Mednarodni teniški zvezi (ITF).

Andrew Moss, vodja ITF za turnirje WTT, je v pismu zahvale med drugim izrazil navdušenje nad dejstvom, da v Sloveniji leta 2019 WTT turnirjev ni bilo, dve leti kasneje so bili že trije, letos pa kar 11. »Navdušeni smo, da razmišljate o povečanju števila turnirjev v Sloveniji. Ob tem pa podpiramo vaš finančni model javnega in zasebnega partnerstva. Navdušeni smo, da smo vam v teh prizadevanjih lahko pomagali. Veseli nas, da so bili vaši turnirji med najbolj organiziranimi, kar kažejo tudi naše raziskave med igralci. Izpostavljen je bil predvsem turnir v Kopru, ki je imel enega najvišjih denarnih skladov (60 tisoč dolarjev), in turnir v Krškem (15 tisoč dolarjev). Lep pokazatelj dobre organiziranosti je tudi dejstvo, da so igre v živo prenašali prek spleta. S tem se je povečal tudi marketinški potencial turnirjev. Želimo vam, da ste tudi v naslednjih letih tako uspešni,« je dodal Andrew Moss.

Glede na geografsko razpršenost želi TS dvigniti priljubljenost tenisa v vseh slovenskih regijah. Primarni cilj organizacije turnirjev je popularizirati tenis na regionalni ravni, ob tem pa omogočiti nastop najboljšim slovenskim tekmovalcem na domačih tleh. Nekateri so to priložnost že izkoristili, drugi pa imajo za to še možnost.


Generalni pokrovitelj turnirjev je Zavarovalnica Sava. Naj spomnimo, da so bili do zdaj organizirani trije moški turnirji (Velenje, Litija, Radomlje) in trije ženski (Koper, Krško, Terme Čatež). Ženske čakata še dva turnirja na Otočcu septembra (takoj po turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož), trije moški pa bodo na sporedu konec avgusta in na začetku septembra (Celje, Branik MB, ŽTK MB).

V Celju četrti turnir WTT
Po kratkem premoru se bodo nadaljevali turnirji WTT v Sloveniji. Najprej je na vrsti turnir v Celju, ki ima denarni sklad 15 tisoč dolarjev, potekal pa bo od 22. do 28. avgusta. Prvi nosilec bo Italijan Edoardo Lavagno, ki je trenutno na 394. mestu lestvice ATP. Glede na uvrstitev na lestvici ima od Slovencev pravico nastopa v glavnem turnirju le Bor Artnak. Slednji je sicer trenutno na 18. mestu mladinske svetovne lestvice.

Značke: turnirji, tenis

Članki iz rubrike