klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

(ts)
(ts)
0 13.07.2022 10:49:50

Filip Jeff Planinšek: V ZDA nas poznajo zaradi Dončića in Dragića

Filip Jeff Planinšek
BLAŽ WEINDORFER/SPORTDIDA/TS
V tokratnem FB-pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval državni članski prvak Filip Jeff Planinšek.

Prejšnji konec tedna je še drugič zapored postal poletni članski prvak, istočasno pa je državna prvakinja v članski konkurenci postala njegov mlajša sestra Annika. Filipa bomo zdaj videli tudi na treh turnirjih WTT v Sloveniji. »Presenečena sva, po drugi strani pa zelo vesela. Nisem pričakoval, da bi se to lahko zgodilo. Nisem niti razmišljal, da je to mogoče. Na koncu se je res izšlo, da sva oba na isti dan dvignila pokal za zmagovalca,« je za začetek dejal Filip Jeff, ki prihaja iz športne družine. Njegov oče Urban je namreč nekdanji alpski smučar, zdaj trener ameriške moške reprezentance za hitre discipline. Pred leti je kot glavni trener deloval tudi v Sloveniji, nekaj let tudi v Rusiji.

Tudi Filip je najprej treniral smučanje, vendar je športno kariero raje nadaljeval v tenisu. Pri 15 letih je iz ŽTK Maribor odšel v TK Terme Ptuj, kjer je treniral tudi s Tamaro Zidanšek: "Verjel sem, da ji bo uspelo, saj je zelo talentirana. Pridno dela, gara. Je zelo vztrajna in vse čestitke, da se je uspela na lestvici WTA povzpeti tako visoko. Mislim, da lahko naredi še korak več, da lahko pride med najboljših 20. Res ji želim vse najboljše."

Filip Jeff je tako kot številni igralci in igralke trenutno na študiju v ZDA, julija pa v Sloveniji igra na turnirjih WTT: "Državno prvenstvo je dobra popotnica za te turnirje in začetek študijskega dela. Naslednje tri tedne bom igral na turnirjih v Velenju, Litiji in Radomljah. To je res privilegij, ki smo ga dobili letos, da lahko igramo doma. Upam, da bo tako tudi, ko se bom naslednja leta vračal v Slovenijo. Lepo je, da Slovenija gosti takšne profesionalne turnirje." 

Članki iz rubrike