testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(pk)
(pk)
0 12.07.2022 10:54:43

Brina Likar srebrna

Brina Likar
AZS
V Jeruzalemu v Izraelu je bilo štiridnevno evropsko prvenstvo do 18 let, Slovenija pa se je domov vrnila s srebrno kolajno, ki jo je osvojila Brina Likar.

Zadnji dan evropskega prvenstva do 18 let se je za slovensko reprezentanco začel sanjsko. Že v dopoldanskem delu je bil na sporedu finale v ženskem skoku v daljino. Brina Likar je skočila 6,30 metra (+2,0 m/s) in osvojila srebrno kolajno. Zlato je z rekordom prvenstev 6,39 metra osvojila Švedinja Ayla Hallberg Hossain.

Likarjeva je v Izrael odšla kot kandidatka za najvišja mesta, vlogo favoritinje pa je potrdila že v kvalifikacijah, ko je dosegla drugi rezultat in se zlahka prebila v finale. A finalni nastop se ni začel po njenih željah, saj bi skoraj končala tekmovanje po treh poskusih. V prvem poskusu je naredila prestop, v drugem je skočila 6,07 metra, v tretjem pa 5,79 metra. Dodatne tri poskuse dobi le osem najboljših, Brina pa je bila tedaj ravno osma, le centimeter pred hrvaško tekmico, ki je takrat zaključila finale.

V četrti seriji je ponovno prestopila in šele peti poskus (6,30 m) je prinesel olajšanje in tisti pravi skok, kakršne je v letošnji sezoni že večkrat pokazala. V šesti seriji, ko je skočila 6,20 metra, se vrstni red pri vrhu ni več spremenil. Švedinja je vodila vse od druge serije, bron pa si je v zadnjem poskusu priskakala Bolgarka Plamena Čakarova (6,24 m). Ta si je najdaljši skok delila s špansko tekmico, a je v zadnjem poskusu skočila dlje od drugega najdaljšega poskusa Španke. V primeru enakega najboljšega rezultata dveh tekmovalk o razvrstitvi odloča drugi najdaljši skok.

Osebni rekord je Likarjeva postavila 4. junija na Vučkovem memorialu v Kranju, ko je poletela neverjetnih 6,54 metra.

V popoldanskem delu smo imeli še dva predstavnika v finalu. Nuša Lužnik je v metu kopja osvojila 11. mesto. Orodje je zalučala 39,97 metra. Ženska štafeta 100-200-300-400 metrov v postavi Nika Šinkec, Lana Andolšek, Lina Hribar in Karolina Zbičajnik je v finalu s časom 2:10,97 osvojila odlično peto mesto. 

Članki iz rubrike