tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

ts
ts
0 06.04.2022 11:26:37

Ogrejte zapestja in pripravite loparje

ŽTK Maribor
TZS
Devetega maja Tenis Slovenija začne z ekipno seniors ligo Zavarovalnice Triglav, ligaško tekmovanje za vse starostne skupine z bogatim nagradnim skladom.

Glavna nagrada je televizijski sprejemnik Philips, ki ga podarja pokrovitelj Big Bang. Prijave ekip so odprte do sobote, 9. aprila 2022, na e-naslov prijave@tenis-slovenija.si. Na Tenis Sloveniji v sodelovanju s Seniors organizacijo pripravljajo izvedbo priljubljenega ekipnega tekmovanja v tenisu, ki so ga poimenovali Zavarovalnica Triglav Ekipna Seniors Liga TS. Prvi dvoboji se začnejo v ponedeljek, 9. maja 2022. V moški kategoriji bodo starostne kategorije razdeljene na pet skupin (20+, 30+, 40+, 50+ in 60+), ki bodo v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrali tri tekme posamezno in eno tekmo v dvojicah. V ženski kategoriji pa bodo v prvi sezoni štiri skupine (20+, 30+, 45+ in 55+), ki bodo v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrale dve tekmi posamezno in eno tekmo v dvojicah. Vse ekipe, v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v končnici uspele uvrstiti v finale, dobijo tudi vstopnico za udeležbo na evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem organizacije Tennis Europe.



Uspešen začetek

Po Evropi v tem tednu poteka šest turnirjev Tennis Europe, na treh nastopajo tudi Slovenci. Največ se jih je v boj za odmeven rezultat podalo na Reki, kjer sta si mesto v drugem krogu glavnega dela turnirja že priigrala Matic Hribar in Zoja Peternel. Ob Hribarju in Peternelovi imajo na Reki možnost za preboj v drugi krog glavnega dela turnirja še Lukas Marjanovič, Leon Šmarčan in Luisa Fusil, ki bodo tekmo 1. kola odigrali v torek. Po dve zmagi sta v kvalifikacijah zbrala Blaž Šteblaj in Klemen Škorjanc, ki sta v kvalifikacijah obstala na zadnji oviri.



V Novem Sadu je prepričljivo zmago v prvem krogu zabeležila Eva Cikajlo, na Portugalskem pa se je turnir uspešno začel za Žigo Šeška. V prvem kolu je obstala Beti Butina Jazbec.



Uradna žoga Tenis Slovenije

Na podlagi razpisa je za uradnega opremljevalca in partnerja Tenis Slovenije od 1. maja izbrano podjetje Tengo, d. o. o. Uradna teniška žoga ostaja Dunlop Fort All court, blagovno znamko Babolat Team pa bo v naslednjem triletnem obdobju zamenjal Wilson Tour Premier. Ker je podjetje Tengo za to področje skrbelo že v preteklosti, se sistem sodelovanja bistveno ne spreminja. Novost je le v tem, da se bodo tako žoge kot tudi pokali, ki jih za organizatorje zagotavlja Tenis Slovenija, prevzeli v Tengo d. o. o.



ŽTK Maribor potrdil naslov

ŽTK Maribor je novi (stari) prvak ekipnega tekmovanja Petrol do 18 let. Štajerci so v finalu s 5:2 v zmagah ugnali igralce TC Ljubljana, ki so favoriziranim tekmecem v boju za naslov nudili dober odpor. Igralci ŽTK Maribor so finalni dvoboj odprli zelo odločno. Aljaž Kirbiš, Žiga Švec in Maj Premzl so prepričljivo dobili obračune posameznikov. Kal Gornik, Nal Sok in Vid Mohar pravih možnosti niso imeli, o čemer priča podatek, da so skupaj zbrali le štiri igre. Zasedba TC Ljubljana, ki je v četrtfinalu s kar 7:0 ugnala TK Luka Koper, nato pa v polfinalu pravi karakter pokazala še z zmago nad TK Triglav Kranj, se kljub na videz neulovljivi prednosti domačinov niso predali. Upanje na presenečenje sta podaljšali Pia Marija Rebec, ki je bila boljša od Petje Drame, in Ana Lanišek, ki je bila z 2:1 v nizih boljša od Lije Mumlek. Zmagovalca so tako odločile mešane dvojice. Maj Premzl, ki v zadnjem času kaže odlične igre na mednarodnih tleh, je skupaj s Pio Petelinšek premagal navezo Rebec/Sok in tako preprečil, da bi o prvaku odločala sedma tekma. Tudi to so pozneje po zaslugi Nale Kovačič in Aljaža Kirbiša dobili domačini.


Luisa Fusil prišla najdlje

Na Lošinju se je na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji U-14 na igrišče podalo šest slovenskih predstavnikov. V polfinale se je uspelo prebiti Luisi Fusil. Že pred tem sta Maksim Despotović in Luka Petrović v vseslovenskem finalu dvojic ugnala Tayja Klepa in Liama Lugariča. V borbi za turnirsko zmago sta več prikazala Despotović in Petrović, ki sta tekmo dobila s 6:4 in 6:3. Lugarič, Luka Petrovič, Zala Bizjak, Kaja Kadak Ocvirk in Zoja Peternel so bili tisti, ki so v četrtfinalu morali priznati premoč nasprotniku, med najboljše štiri na turnirju pa se je uspelo prebiti Luisi Fusil. Fusilova je po pravi drami z rezultatom 7:6 (4) v odločilnem tretjem nizu ugnala nasprotnico iz Srbije, nato pa v polfinalu klonila proti domačinki Marti Dobrić. Ta je pred tem od Slovenk že ugnala Saro Mihelčič in v četrtfinalu Zalo Bizjak. Zoja Peternel je zaigrala še v finalu dvojic, kjer je skupaj z Ukrajinko Marijo Jemšanovo klonila po dveh tesno izgubljenih nizih. Bilo je 5:7 in 4:6.


Druga moška članska liga in ekipno U-12

Odprte so poimenske prijave za ligaško tekmovanje v 2. moški članski ligi, ki bo od 8. maja do 3. junija 2022, in za ekipno tekmovanje do 12 let, ki bo od 12. maja do 19. junija 2022. Rok za prijave je 15. aprila. Žreb in razpored bo objavljen v sredo, 20. aprila, na spletni strani TS.

Značke: tenis, turnirji, mladi

Članki iz rubrike