sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(sm)
(sm)
0 06.04.2022 11:06:23

Na mladih svet stoji

Ženska reprezentanca na pripravah v Postojni
BZS
Krajši premor po zaključku atraktivne superligaške sezone in pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva v preostalih državnih ligah so za svoje dejavnosti izkoristili mladi, ki so tekmovali na reprezentančnem turnirju na Hrvaškem in promocijskem dogodku v Postojni. Ženska izbrana vrsta se je zbrala na uvodnih pripravah v Postojni.

Kot prva je mednarodno sezono v letu 2022 odprla moška mladinska reprezentanca, ki je v soboto in nedeljo nastopala na Mednarodnem turnirju Alpe Adria v Kastavu pri Reki v družbi selekcij Hrvaške, Benečije/Julijske krajine in hrvaške Istre.

Novi selektor s pomlajeno postavo

Novinec v selektorski funkciji David Šircelj je za nastop na Hrvaškem izbral močno pomlajeno zasedbo, za katero so nastopili Alen Kariž (Skala Sežana), Nejc Čimžar Žuran (Velenje Premogovnik), Anže Moličnik (Kozlek Kuteževo) in Martin Burdych (ŠB Korte Izola/Marjetica Koper). Izbrana vrsta je priprave na turnir opravila v Sežani in Zabičah, v Kastav pa se je odpravila z željo po čim boljši igri.

Slovenci do drugega mesta

Z dvema zmagama in enim porazom so Slovenci osvojili drugo mesto in zadovoljili selektorjeva pričakovanja: "Zadovoljen sem s predstavami fantov, ki so dihali kot eden in se izkazali kot prava ekipa. Njihove igre so bile na višji ravni kot na pripravah, kar me je razveselilo. Poraz proti Hrvaški je v rezultatskem smislu morda malce previsok, saj smo obe klasični igri izgubili šele v zadnjem obratu. Favoriziranim domačinom smo bili na trenutke kar konkurenčni. Nadaljevali bomo s treningi, obiskal bom tudi klube in klubske trenerje skušal usmeriti v še boljše delo z reprezentančnimi kandidati, tako da bomo na junijskem turnirju v Franciji na višji ravni."

Mednarodni turnir Alpe Adria U-18, Kastav (Hrvaška)
1. krog: Hrvaška Istra – Slovenija 4:8, Hrvaška – Benečija/Julijska krajina 10:2
2. krog: Slovenija – Benečija/Julijska krajina 8:4, Hrvaška – Hrvaška Istra 8:4
3. krog: Hrvaška – Slovenija 10:2, Hrvaška Istra – Benečija/Julijska krajina 7:5
Vrstni red: Hrvaška 9, Slovenija 6, Hrvaška Istra 3, Benečija/Julijska krajina 0

Ženska reprezentanca začela s pripravami

V soboto se je v Postojni ženska reprezentanca pod vodstvom selektorja Dejana Korena in pomočnice Petre Pivk Lukančič zbrala na uvodnih pripravah. Udeležile so se jih: Tanja Marc, Iva Guštin, Eva Žerjal (vse Agrochem Hrast), Klara Puhanič (Kolektor Idrija), Tadeja Petrič, Helena Ludvik, Ana Pevec, Aneta Fidel, Rebecca Martulaš, Mia Žigman (vse Pivka Oro Met), Polona Zule, Leja Vehovec, Nina Volčina (Krim) in Jacqueline Strnad (Logatec). Sara Jenčič, Denis Vidmar (obe Krim), Eva Hervol in Sonja Debevc (obe Bistrica pri Tržiču) so bile opravičeno odsotne.

"Z dekleti sem najprej imel sestanek, nato je sledil trening. Glede na to, da je šlo za prve priprave, je forma deklet na solidni ravni in sem z videnim zelo zadovoljen," je pojasnil selektor Dejan Koren, ki ga letos čakajo številne reprezentančne akcije, med katerimi izstopajo junijske sredozemske igre v Alžiriji, julijske svetovne igre v Združenih državah Amerike in septembrsko evropsko prvenstvo v Ljubljani.

Mladi SO super liga!

Promocijski dogodek Mladi smo super liga je v Postojno privabil 30 mladih balinark in balinarjev do 14. leta starosti, ki so za uvod v finale superlige prikazali svoje spretnosti v bližanju in zbijanju, za odlične dosežke pa so vsi prejeli medalje in praktične nagrade.

"Super je bilo. Pomerile smo se v bližanju in nam je šlo res dobro od rok. Punce smo boljše od fantov," je zatrdila skupina deklet iz balinarskega kluba Kolektor Idrija. V delo z mladimi je v Pivki vpet tudi reprezentant Erik Čeh: "Takšni dogodki so zelo dobrodošli za mlade. Pomembno je, da se otroci družijo na tekmovanjih, treningih in različnih kampih. Delamo na podoben način kot Italijani in Francozi. Prepričan sem, da bodo mladi s takšnim načinom napredovali in bili uspešni."

Po koncu prireditve je bil zelo zadovoljen tudi predsednik Komisije za mladino Balinarske zveze Slovenije Toni Trobec: "Dogodek je bil na visoki ravni. Mladi so se zelo izkazali, organizacija je bila odlična in tudi obiskovalcev je bilo kar nekaj, tako da smo res lahko zadovoljni."

S tem pa dogodkov za mlade balinarske mojstrice in mojstre še zdaleč ni konec, saj jih že v soboto v Idriji čaka državno prvenstvo v bližanju v krog v kategoriji do 11 let, na katerem bo nastopilo več kot 40 mladih balinark in balinarjev. 

Galerija

Članki iz rubrike