900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 19.01.2022 11:55:28

BREZ ZADRŽKOV: Đoković, si slišal tole?! Zvezdnica zatresla s tem sporočilom, vsi bi morali biti ...

PROFIMEDIA
Zmagovalka dveh turnirjev za grand slam v tenisu Viktorija Azarenka je po zmagi v 2. krogu odprtega prvenstva Avstralije komentirala sago z necepljenim Novakom Đokovićem in podprla obvezno cepljenje na ženski turneji. Belorusinja je obenem tudi članica sveta igralk WTA, ki se sooča z izzivi koronske pandemije.

V pogovoru na prizorišču uvodnega grand slama sezone v Melbournu - Đokovića so po sagi izgnali iz Avstralije zvečer pred prvimi boji - je Azarenka priznala, da bi bilo obvezno cepljenje bržčas pravno gledano velik izziv, vendar bi "pomagalo vsem na turneji", če bi združenje WTA vpeljalo pravilo: ni injekcije, ni igranja.

"Z mojega zornega kota je vse zelo jasno. Sama verjamem v znanost. Verjamem, da s cepljenjem pomagamo obvladovati pandemijo, zato sem se tudi cepila," je dejala 32-letna Belorusinja.

"Če me že sprašujete po mnenju, mislim, da bi bilo obvezno cepljenje koristno za vse na svetu, še posebej pri mednarodnih potovanjih," je novinarjem odvrnila Azarenka, ob tem pa je nekdanja številka 1 dodala, da bi bilo lahko siljenje ljudi k cepljenju problematično.

Medtem pa je španski zvezdnik Rafael Nadal, član sveta igralcev ATP, dejal, da za mnenje glede obveznega cepljenja na vseh turnirjih ATP nima dovolj znanja. Vendar je dobitnik 20 grand slamov, ki na peti celini lovi rekorden 21. turnir za veliki slam, poudaril, da se zdi cepljenje proti koronski okužbi "smiselno".

"Že zadnji dve leti se potikamo po 'mehurčkih', igramo v zelo težkih razmerah za vse. Če bi bili vsi cepljeni, bi to znatno prispevalo k izboljšanju našega življenja na turneji in, kar je še bolj pomembno, izboljšanju življenja zunaj turneje," je poudaril Nadal, ki je polno cepljen, vendar je imel minuli mesec vseeno nekaj težav ob koronski okužbi.



Vsi igralci na OP Avstralije morajo biti cepljeni, izjema so le zdravstveni zadržki. S takšnim si je pot na OP Avstralije skušal utreti prvi igralec sveta Đoković, ki ni cepljen proti covidu-19, bil pa je že dvakrat okužen. Po večdnevni pravni sagi so Srbu zaprli vrata za nastop.

Azarenka je dejala, da je bila saga Đoković navaden "cirkus", zato je treba dobro premisliti o bodočih izjemah: "Mislim, da takoj, ko je v pravilih tako imenovano sivo območje, obstaja možnost manipulacije. Pri nekaterih zadevah je enostavno treba zavzeti pristop črno - belo. Po mojem mnenju, bi tu morali zavzeti takšno stališče."

Vse kaže, da se Đokoviću lahko izmakne tudi nastop na OP Francije v Parizu. Tamkajšnja ministrica za šport Roxana Maracineanu je v nedeljo zvečer poudarila, da omejitve za necepljene proti covidu-19 veljajo tudi za vse športne objekte v Franciji.

Z novo ureditvijo bodo v Franciji zdajšnje "zeleno potrdilo", ki ponuja dokaz o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testiranju, spremenili. Po novem negativni test ne bo več dovoljeval obiska številnih objektov, tudi športnih, v veljavo pa bo stopilo "cepilno potrdilo". Sprememba bo bržkone začela veljati že to soboto.

Med necepljenimi so po podatkih Združenja teniških igralcev (ATP) le trije tenisači najboljše stoterice svetovne lestvice.

Članki iz rubrike