Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(ts)
(ts)
37 19.01.2022 10:40:12

Miran Kotnik: S Kajo iščeva prostor za napredek in nove ideje

Miran Kotnik
FB
V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni je bil gost Miran Kotnik, kondicijski trener Kaje Juvan.

Kotnik je spregovoril o dolgoletnem delu z Juvanovo, o trenutnih razmerah v Avstraliji in svoji športni filozofiji. V Avstraliji se je pred začetkom turnirja največ govorilo o Novaku Đokoviču, zato nas je najprej zanimalo, kako je spremljal dogajanje okrog prvega igralca na svetu: "Tukaj sem prvič, tako da zbiram vtise o tej državi. Navdušen sem nad ljudmi, vsi so zelo prijazni. Tudi narava je zelo lepa. Glede Đokovića smo malce spraševali v Adelaidu. Spraševali smo ljudi, ki delajo na turnirju, kaj si mislijo o tem. Lahko rečem, da so zelo razdeljeni, večina pa se niti ni hotela pogovarjati o tem. Na nas to ni vplivalo, z izjemo žreba, ki je moral biti prestavljen," je dejal Kotnik.

Juvanova je v prvem krogu tesno izgubila, nas pa je zanimalo, kako so v njenem taboru zadovoljni z začetkom sezone in pripravami na njo: "Na žalost se dvoboj prvega kroga prvega grand slama sezone ni izšel tako, kot smo pričakovali, ostane nam še igra dvojic. Kar zadeva priprave, pa lahko rečemo, da smo naredili kakovostno pripravljalno obdobje. Naredili smo ga v dveh delih. Prvi del je potekal na Slovaškem, drugi del pa na Tenerifih. Tukaj bi rad omenil, da imamo v ekipi še Maroša Molnarja, ki je z našim teniškim trenerjem sodeloval že pri Rusinji Kasatkini. Njegove izkušnje nam pridejo zelo prav, tako da je bilo to nekaj novega tudi zame. V prvem, splošnem obdobju priprav smo naredili ogromno ur treninga na visoki ravni. Pozneje se kondicijski del umakne teniškemu. Vseeno pa veliko treningov naredimo skupaj na igrišču. Veliko je namreč prepletanja. In tako potem stopnjujemo formo do začetka tekmovanj. Z glavnim trenerjem komunicirava ves čas. Ko sva in ko nisva skupaj. On je prisoten na mojih treningih, jaz pa na njegovih teniških. Izmenjava mnenj poteka na dnevni ravni, vedno iščeva prostor za napredek in nove ideje. Ta komunikacija je ključna za uspeh," je zaključil Kotnik.

BTC – Medot Seniors teniški turnir dvojic

Ta turnir v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot organizira Tenis Slovenija. Turnir bo v soboto, 29. januarja 2022, v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana. Turnir bo potekal v šestih kategorijah: moški do 85 let, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86–105 let, nad 105 let ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji morajo biti prijavljeni vsaj štirje pari. Na turnirju bodo lahko nastopili člani/ce Seniors organizacije TS s poravnano članarino 15 evrov za leto 2022, katero plačate tako, da sledite povezavi vpis Seniorjev TZSinfosys. Poleg igranja tenisa vam omogoča tudi možnost sodelovanja na vseh Seniors turnirjih, Seniors ekipni ligi in ostalih dogodkih, ki so načrtovani pod okriljem Seniors tenis organizacije.

Vse prijave na turnir potekajo prek sistema UTR. Povezava do prijave na Seniors turnir BTC Medot je na spletni strani Tenis Slovenija. Prijave se zbirajo do 24. januarja 2022. Prijavnina za turnir znaša 25 evrov na osebo. Nastop na tekmovanju bo možen le ob izpolnjevanju PCT-pogoja. Upoštevati pa bo treba tudi vsa priporočila pristojnih organov. Najuspešnejši tekmovalci bodo prejeli pokale in bogate nagrade. Med vsemi prijavljeni pa bomo izžrebali srečneža, ki bo prejel dve letalski vozovnici za Pariz in dve enodnevni vstopnici za ogled tekem na Roland Garrosu 2022.

Regijski sateliti

Teniška zveza Slovenije letos začenja organizirano izvedbo regijskih turnirjev po imenu regijski Sateliti. Prilagojeni so igralcem, ki ne želijo tekmovati na turnirjih nacionalne ravni. Poskrbeli bodo, da se bodo merili s primerljivo kakovostnimi nasprotniki in se pri tem zabavali ter bili časovno učinkoviti.

V drugi polovici januarja vaše igralce vabimo, da se udeležijo prvih Satelitov na lokaciji v vaši regiji. Rok prijav je v četrtek, 20. januarja 2022, do 23.59.

Turnirji, na katere se lahko prijavijo samo igralci z UTR-jakostjo od 0 do 1 ali nerangirani (UR) igralci, bodo potekali v eni ali več spodnjih starostnih kategorij, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj v istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje.

Igralec mora biti pred prijavo na turnir registrirani član Tenis Slovenije. Cena subvencionirane članarine za igralce turnirjev Satelit je 15 evrov. Registracijo v sistemu Tzsinfosys izvede klub, ki igralca registrira pod skupino »Satelit tekmovalec«.

Prijava igralca na Satelit in plačilo prijavne se izvede prek spletne platforme Universal Tennis (UTR).

Podrobne informacije o organizaciji, sistemu turnirjev in podobno si lahko preberete na povezavi na spletni strani teniške zveze. 

Organizator  kategorije  prijave

ŠD LTA  U-12, U-14, nad 14  UTR  

ŠRD Max Lj.  Mini, midi, maxi  na lokaciji

TK Krka Otočec  mini, midi, maxi  UTR

TK Proten  mini, midi, maxi, U-12, U-12, nad 14  UTR

TK M. Sobota  mini, midi, maxi, U-12, U-14, nad 14  UTR

TK Cokan  mini, midi, maxi  UTR

TK 96  U-12, U-14, nad 14  UTR

Članki iz rubrike