profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.11.2021 11:00:19

ANTICEPILCI na nogah! Dvoma ni več, VSI bodo morali biti CEPLJENI!

Reuters
Vsi igralci in igralke ter drugi, ki bodo sodelovali na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije januarja v Melbournu, bodo morali biti cepljeni za novi koronavirus, je dejal direktor uvodnega grand slama sezone Craig Tiley. To lahko pomeni, da tam ne bo prvega igralca sveta Novaka Đokovića, Srb namreč ne želi razkriti, če je bil cepljen.

Đoković je v Melbournu devetkrat zmagal, v začetku prihodnjega leta naj bi lovil rekordni enaindvajseti naslov na turnirjih za veliki slam.

"Vsi, ki bodo na prizoriščih Australian Opna, navijači, osebje in igralci, bodo morali biti cepljeni. Bilo je veliko ugibanj okrog Novakovega statusa. Tudi javno je dejal, da je to njegova zasebna zadeva. Radi bi ga ponovno videli tukaj. Tudi on pa ve, da mora biti cepljen, da bo lahko igral," je bil jasen Tiley, poročajo tuje tiskovne agencije.



"Vsakdo mora imeti pravico do izbire, da se odloči, kaj bo storil. V tem primeru to pomeni, kaj bo dal v svoje telo," je o tem vprašanju Đoković med drugim dejal ta teden ob robu finala letošnje sezone ATP v Torinu.

Tiley je obenem zatrdil, da bosta teniški zvezdnici, Američanka Serena Williams in Japonka Naomi Osaka, branilka naslova, nastopili v Melbournu. To sta mu povedali, kot tudi Avstralka Ashleigh Barty, prva na svetovni lestvici. Tiley je povedal tudi, da bo nastopil Španec Rafael Nadal, ki bo tudi skušal osvojiti 21. grand slam, ne bo pa Švicarja Rogerja Federerja zaradi poškodbe desnega kolena.

Značke: tenis, koronavirus

Članki iz rubrike