Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.11.2021 22:39:59

ACH Volley še do osme zaporedne zmage v srednjeevropski ligi

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so na tekmi 8. kroga srednjeevropske lige v Gradcu premagali tamkajšnjo ekipo UCV Holding Graz s 3:0 (-20, -17, -21).

* Dvorana Raiffeisen Sportpark, gledalcev 100, sodnika: Kralovič, Viktorini-Lisa (Slovaška).
* UVC Holding Graz: Mikulass Koch, Imširović, Zehner, Ladner 7, Scheucher 3, Žagar 1, Kratz, Keen, Ochaya, Reiter 3, Rössl 7, Sablatnig 1, Drobnič 3, Kühl.
* ACH Volley: Pernuš 2, Šket 6, Rutar 3, Mašulović 7, Todorović, Peruničić 4, Okroglič 11, Kovačič, Gjorgiev, Pokeršnik, Videčnik, Kök 4.

Ljubljančani so vpisali še osmo zaporedno zmago v srednjeevropski ligi in ostajajo na vrhu lestvice s popolnim izkupičkom 24 točk. Drugi je z 21. Merkur Maribor, ki ima sedem zmag in en poraz. Odbojkarji Gradca imajo po šestih tekmah še naprej štiri točke in so na šestem mestu.


V prvem nizu so odbojkarji ACH Volleyja začeli malce zaspano, zaostali za štiri točke (8:12), a se pravočasno zbrali in zanesljivo osvojili prvi niz s 25:20.

V tem slogu so nato gosti nadaljevali in podobno prepričljivo dobili še drugi niz s 25:17. Tudi v tretjem se je zdelo, da slovenske predstavnike čaka lahko delo, vodili so za sedem točk (22:15), nato pa so domači s petimi zaporednimi točkami nekoliko zapletli končnico. Vseeno so odbojkarji ACH Volleyja potrdili kakovostno razliko in tretji niz dobili s 25:21.

V kratkem obračunu je bil z enajstimi točkami najbolj učinkovit pri ACH Jure Okroglič, sedem pa jih je dodal Nemanja Mašulović.

Naslednji obračun bodo Ljubljančani v srednjeevropski ligi odigrali v Kamniku pri Calcitu v okviru 9. kroga državnega prvenstva, ki pa bo štel tudi za razvrstitev v srednjeevropskem tekmovanju. Slovenski derbi bo na vrsti v soboto, 27. novembra.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike