stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 31.07.2021 11:12:32

UH, GRDO! ĐOKOVIĆ kot ga še niste videli! PSOVANJE, RAZBIJANJE... (video)

Profimedia
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na olimpijskih igrah v Tokiu ostal brez posamičnega olimpijskega odličja.

Potem ko je v petkovem polfinalu moral po treh nizih z 1:2 priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu, je danes izgubil še dvoboj za tretje mesto. V obračunu za bron je bil s 6:4, 6:7 (6) in 6:3 boljši Španec Pablo Carreno-Busta.
Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Španec je dobil prvi niz, v podaljšani igri drugega niza imel že priložnost za zmago, a se je 34-letni Đoković ubranil in dobil podaljšano igro z 8:6.
V tretjem nizu je Carreno-Busta povedel s 3:0 in prednost obdržal vse do končne zmage s 6:3, ko je izkoristil skupno šesto zaključno žogico za zmago in osvojitev bronastega olimpijskega odličja. V dvoboju proti Špancu je delal nerazumljive napake, kar je bila gotovo še posledica poraza v polfinalu proti Zverevu. Nole se ej obnašal kot še nikoli doslej na teniškem igrišču, saj je grdo preklinjal, metal lopar na tribuno, lomil lopar ob mreži... Skratka bil je povsem psihično zlomljen. In posledica tega je bil tudi poraz. 


Đoković, ki je letos dobil tako odprto prvenstvo Avstralije, Francije in Wimbledon, ostaja pri enem olimpijskem odličju, leta 2008 je bil v Pekingu med posamezniki bronast. Četrti je bil tudi leta 2012 v Londonu, ko ga je v boju za bron premagal Argentinec Juan Martin del Potro. 
Danes Srba čaka še en obračun za bron, in sicer se bo v paru z Nino Stojanović boril za bron v konkurenci mešanih parov. Nasproti jima bosta stala Avstralca Ashleigh Barty, prva igralka sveta, in John Peers.

Članki iz rubrike