stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sm
sm
0 02.04.2021 13:21:28

Vrhunec na svetovnih prvenstvih

Mednarodna balinarska Zveza FIB je pred dnevi potrdila mednarodni koledar za leto 2021. Vrhunec mednarodne sezone bosta svetovni prvenstvi v italijanskem Alassiju in francoskem Martiguesu. Nekaj zelo zanimivih mednarodnih turnirjev bo gostila tudi Slovenija.

Po povsem tekmovalno osiromašenem lanskem letu si bo Mednarodna balinarska zveza FIB letos prizadevala izpeljati vse predvidene dogodke, tako da naj bi imele slovenske reprezentance v vseh starostnih kategorijah zelo pester spored dogodkov.

Trije mednarodni turnirji v Sloveniji
Sredi maja bo v Črno goro odpotovala moška reprezentanca do 20 let, ki se bo na mednarodnem peteroboju merila s tekmeci iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore. Turnir naj bi selektorju mladih reprezentanc Antonu Kosarju služil kot uvodni test za nadaljevanje sezone, ki bo enega izmed domačih vrhuncev doživela na začetku julija na mednarodnem turnirju Alpe Adria do 18 let. Slovenija bo poleti gostila še mednarodni turnir za mlade do 15 let ter članski peteroboj, na katerem bo selektor članov Davor Janžič preveril pripravljenost kandidatov za svetovno prvenstvo.

Poletje v znamenju krogel
Članice in člane že sredi junija čaka nastop na mednarodnem turnirju ženskih dvojic v italijanskem Alassiju, julija in avgusta pa bodo vse selekcije nastopile tudi na močnih turnirjih dvojic na Hrvaškem in v Sloveniji. Dekleta bodo v drugi polovici avgusta odpotovala na turnir v Srbijo, uvod v dinamično jesen pa bo pomenil nastop na turnirju mešanih štafet v francoskem Bruguieresu.


V Martiguesu prvi vrhunec sezone
Sredi septembra bodo lahko slovenski balinarski navdušenci stiskali pesti za mladinske in članske reprezentance na svetovnem prvenstvu v francoskem Martiguesu. Mladinci se bodo merili za odličja v disciplinah dvojic, posamezno, natančnem in štafetnem zbijanju, mlajši člani v dvojicah, posamezno, natančnem in hitrostnem zbijanju, člane ob Azurni obali čaka boj za kolajne v hitrostnem zbijanju, članice in člani pa bodo združili moči v mešani štafeti.

Varovanke Mihe Sodca bodo formo za nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu lovile na mednarodnih turnirjih na Hrvaškem in v Italiji, v lov na kolajne na članskem svetovnem prvenstvu pa se bodo podale skupaj z Janžičevimi izbranci.

Kakšen bo izkupiček v Alassiu?
V Alassiu bodo članice in člani od 11. do 16. oktobra nastopili kar v osmih disciplinah. Dekleta se bodo merila v dvojicah, igri posamezno ter natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju, fante čaka nastop med dvojicami in posamezniki, prvič pa bo na sporedu svetovnih prvenstev tudi igra mešanih dvojic.

V zaključku leta bodo najbolj dejavni mladi reprezentanti, ki jih čakajo nastopi na turnirjih v Monaku, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, med letom pa bo poskušala Balinarska zveza Slovenije organizirati še vrsto pripravljalnih tekem s selekcijami Hrvaške in Italije v vseh starostnih kategorijah.

Galerija
Značke: balinanje, koledar

Članki iz rubrike