volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(ts)
(ts)
0 03.02.2021 11:32:17

Teniško aktivni

TZS
V projektu Teniško aktivni! je bil v Facebook pogovoru gost Luka Zalaznik. Zalaznik, ki je predsednik teniškega kluba Zsport, je postal tudi predsednik Seniors organizacije.

Na ustanovitveni seji Seniors organizacije (preimenovana iz veteranske) so člani za predsednika izbrali Luko Zalaznika, ki že več let uspešno organizira rekreativne in veteranske turnirje. Njegov načrt med drugim predvideva povečanje članstva v Seniors organizaciji, ocena je, da je v Sloveniji med 20 in 30 tisoč rekreativnih igralcev tenisa.

"Zadnja leta sem zelo dejaven na tem področju. V našem klubu organiziramo rekreativno ligo, ob tem pa smo organizirali veliko rekreativno-veteranskih turnirjev, tudi dve državni prvenstvi. Treba je poudariti, da je ta zvrst tenisa pri nas na zelo visoki ravni. V Sloveniji je kar nekaj mednarodnih turnirjev in tu bi klubom, ki jih organizirajo, izrekel zahvalo. Vedno pa mora biti prisotna želja po razvoju, zato si ne želimo spreminjati, ampak nadgraditi dosedanje aktivnosti. Ob tem pa dati tem igralcem in igralkam večjo pozornost, saj si jo tudi zaslužijo," je dejal Zalaznik.


Zalaznik že več let uspešno organizira rekreativne in veteranske turnirje. Ob tem je bil izbran tudi petčlanski upravni odbor organizacije. Njegov načrt med drugim predvideva povečanje članstva v Seniors organizaciji, ocena je, da je v Sloveniji med 20 in 30 tisoč rekreativnih igralcev tenisa. Zalaznik je v svoji predstavitvi predstavil izvedbo 1. ekipnega državnega prvenstva, ki bo namenjeno tudi kvalifikacijam za prijavljene, za udeležbo na svetovnem ekipnem prvenstvu, ki bo potekalo junija in septembra 2021 v Umagu. Zelo pomemben njegov načrtov je tudi organizacija turnirja Zaključni Seniors Masters. Ob tem bi rad obudil in prenovil sistem senior lige. Ligaško tekmovanje naj bi trajalo skoraj vse leto z zaključnim play-off tekmovanjem na enem prizorišču, ta pa naj bi bil septembra ali oktobra. Tu vidi pomembnost sponzorja, glavni bi prevzel tudi ime lige.

Na Tenis Sloveniji so v letu 2020 ob zaustavitvi športne dejavnosti izvedli dva projekta. Ob prvi pandemiji je potekala akcija Ostani doma in bodi teniško aktiven!, ob koncu leta pa še projekt Teniško aktivni!, ki se nadaljuje tudi v letu 2021. Cilj obeh projektov je informirati teniške navdušence in navdušenke o novostih v tem prelepem športu, ob tem pa biti tudi izobraževalen. S projektom želijo izkazati družbeno odgovornost in hkrati povezati čim širši teniški svet z različnimi zanimivostmi, ob tem pa želijo nadgraditi fizično pripravljenost tenisačev in omogočiti njihovo osebnostno rast. 

Članki iz rubrike