GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 14.01.2021 12:18:50

Skrbi zaradi pozitivnega tenisača na letalu za OP Avstralije

Profimedia
Organizatorji odprtega prvenstva Avstralije, prvega teniškega grand slama sezone, so zagotovili, da ameriški igralec Tennys Sandgren ne predstavlja tveganja za izvedbo turnirja. Američan je namreč v Melbourne odpotoval s pozitivnim rezultatom testa na novi koronavirus, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sandgren, sicer 50. tenisač lestvice ATP, je o tem celo pisal na Twitterju, potem ko se je lahko vkrcal na letalo za Avstralijo, kjer bo moral tako kot vsi drugi igralci in igralke opraviti obvezno 14-dnevno karanteno pred OP Avstralije.

Ameriški tenisač je bil že novembra pozitiven na novi koronavirus, v ponedeljek pa je test še vedno pokazal prisotnost virusa sars-cov-2. Sprva je Sandgren na Twitterju zapisal, da bo moral izpustiti let, v sredo pa se je vendarle znašel na njem.

"Sem na letalu. Craig Tiley (direktor OP Avstralije, op. STA) je čarovnik," je med drugim zapisal Sandgren in izzval številne kritike tako igralcev kot avstralske javnosti, ki se boji novega vala okužb v deželi tam spodaj.

Avstralska teniška zveza je pred časom sporočila, da lahko v Melbourne pripotujejo igralci in igralke z negativnim izvidom na novi koronavirus ter tisti, ki so preboleli bolezen in ne predstavljajo več tveganja za širjenje okužbe.



Sandgren je kasneje na Twitterju pojasnil, da je bil pozitiven v razmiku osmih tednov in da je zdaj povsem zdrav. Obenem ima dokaz, da ni več kužen, kar so ob prihodu v Avstralijo potrdili zdravstveni organi zvezne države Viktorija, kjer bo med 8. in 21. februarjem na vrsti OP Avstralije.

Doslej je prvi turnir velike četverice predstavljal številne logistične težave od upora lastnikov luksuznih apartmajev, v katerih bi morali biti nastanjeni igralci in igralke, do različnih mehurčkov za zvezdnike tenisa v Adelaidu.

Direktor turnirja in avstralske teniške zveze Tiley je dejal, da igralci ne predstavljajo tveganja, citira AFP. Dodal je, da na letalih, ki jih je zagotovila zveza, ni nikogar drugega kot igralcev in njihovih spremljevalcev. Teh bo skupaj v Melbourne v naslednjih dneh pripotovalo okoli 1200.

Obenem bodo v strogih zdravstveno nadzorovanih okoljih igralci in igralke preživeli 14 dni, v tem času pa bodo normalno trenirali in se ves čas testirali.

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike