900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.11.2020 21:40:01

Formula 1 v letu 2021 z rekordnimi 23 dirkami za VN

Vodstvo najelitnejšega dirkaškega tekmovanja formule 1 je danes predstavilo provizoričen koledar za sezono 2021. Na njem je rekordnih 23 dirk svetovnega prvenstva za veliko nagrado. Sezona se bo začela 21. marca v Avstraliji, končala pa 5. decembra v Abu Dabiju. Prvič v zgodovini bo F1 gostovala v Savdski Arabiji; dirka v Džedi bo 28. novembra.

Za zdaj še ni znano, kaj bo s prvencem F1 v Vietnamu. Datum dirke, 25. april, je vpisan v koledar brez gostitelja, a dirka še ni potrjena.

Po poročanju BBC dirke v Hanoiju po avgustovski aretaciji župana ter velikega podpornika dirke Nguyena Duc Chunga zaradi korupcije tekme za SP tam še ne bo. VN Vietnama bi morala prvenec v F1 sicer doživeti letos, a je bila tekma zaradi koronavirusa sprva preložena, nato pa dokončno odpovedana.



Predsednik ter izvršni direktor formule 1 Chase Carey je dejal, da so pri F1 veseli, ker lahko po dolgotrajnih usklajevanjih s promotorji, ekipami in Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) predstavijo predviden koledar za 2021 z rekordnimi 23 dirkami.

"Sezono 2021 načrtujemo tudi z navijači, da bo izkušnja tako blizu normalni oziroma običajni, kot je lahko. Letos smo dokazali, da lahko varno potujemo in organiziramo dirke ter obenem nadzorujemo virus," je za spletno stran F1 še dejal Carey.

Značke: formula ena, koledar

Članki iz rubrike