stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tu
tu
1 30.10.2020 20:08:46

TO SE ŠE NI ZGODILO! 'Lucky loser' povsem DEKLASIRAL povsem nemočnega Đokovića (VIDEO)

Profimedia
Da se bo obračun Italijana Lorenza Sonega in Novaka Đokovića končal tako brutalno, ni nihče pričakoval.

Ljubitelji tenisa v Avstriji in širše so nestrpno pričakovali nedeljo, ko naj bi se v finalu teniškega turnirja na Dunaju pomerila prvi igralec sveta Novak Đoković in drugi nosilec, domači matador, Dominic Thiem. A v finalu ne bo ne enega ne drugega, pot obeh se je končala v četrtfinalu.

Srba je povsem "povozil" Italijan Lorenzo Sonego, Za Thiema pa je bil usoden Rus Andrej Rubljov.

Petindvajsetletni Sonego, 42. igralec sveta in srečni poraženec (lucky loser) iz kvalifikacij, ki doslej še nikoli ni premagal kakšnega od desetih najboljših, je za zmago proti nerazpoloženemu Đokoviću potreboval vsega 68 minut. S tem si je zagotovil prvo polfinale v letošnji sezoni in prvo po lanskem Kitzbühlu.

V prvem nizu mu je res uspevalo vse, v drugem je bilo videti, da bo Srb vendarle vzpostavil ravnotežje. A Italijan, ki je odlično serviral, je ubranil vseh šest zaključnih žogic za odvzem servisa in na koncu slavil s 6:1 in 6:2.

djokovic
Profimedia


Đoković je doslej dvanajstkrat v karieri igral proti 'lucky loserju' in ni niti enkrat izgubil. Do danes. Srbski mediji so današnjo igro svojega šampiona označili kot njegov prepričljivo najslabši dvoboj v tem letu, morda celo v karieri. "Najboljši teniški igralec sveta je igral za uvrstitev v polfinale, ampak tako slabo, da bo želel za vselej pozabiti ta dan," so zapisali v enem od medijev.

Sonego, ki je izpadel v kvalifikacijah, a se je kot srečni poraženec uvrstil v glavni del žreba, se bo za svoj drugi finale v karieri pomeril z boljšim v dvoboju med Bolgarom Grigorjem Dimtrovom in Britancem Danielom Evansom, ki je v prvem krogu izločil Aljaža Bedeneta.

Drugi polfinalni par je že znan, v njem pa tudi ne bosta igrala tenisača, ki bi ju pričakovali. Rubljov, peti nosilec, je namreč s 7:6 in 6:2 premagal branilca naslova Thiema, Južnoafričan Kevin Anderson pa je bil s 6:4 in 7:6 boljši od četrtega nosilca Rusa Danila Medvedjeva.

Članki iz rubrike